Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, ajung azi în portul militar Constanța

ro

09 Jan, 2022 11:02 2374 Marime text
  • Ceremonie organizată cu prilejul întoarcerii din misiune a puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (274). 










Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, vor participa duminică,  09 ianuarie, începând cu ora 11.00, în portul militar Constanța, la ceremonia organizată cu prilejul întoarcerii din misiune a puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (274).










Nava a participat la Operația Uniunii Europene EUNAVFOR MED „IRINI”, din Marea Mediterană.







Nava militară românească a plecat din țară la data de 23 septembrie, iar în perioada 1 octombrie - 31 decembrie a fost integrată în gruparea navală permanentă a UE din Mediterana și a desfășurat misiuni de asigurare a respectării embargoului armelor impus Libiei de către ONU (Organizația Națiunilor Unite) și de combatere a traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și prin executarea de inspecții la navele suspecte din Marea Mediterană.










Pe durata celor trei luni de participare la Operația „IRINI”, puitorul de mine și plase 274 a parcurs 10.000 de mile marine, în 1.200 ore de marș, a interogat peste 230 de nave comerciale care tranzitau aria de responsabilitate, a executat 25 de acțiuni de tip IMINT (Imagery Intelligence – analizarea încărcăturii navelor prin intermediul fotografierii), iar la zece dintre acestea au fost desfășurate vizite de promovare a valorilor Uniunii Europene și de conștientizare a importanței securității maritime regionale.

Ministrul apărării naționale a spus că este bucuros să participe la un eveniment la care premiem excelența! Ne bucurăm că oamenii s-au întors acasă sănătoși. Este foarte important ca în aceste vremuri nesigure să faci parte dintr-un sistem într-o alianță politico-militară defensivă, dar care este serioasă și puternică.

































































 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii