Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scriitoarea irlandeză Siobhán Parkinson lansează la Constanța „Miracolele Mirandei” (VIDEO + GALERIE FOTO)

ro

05 Mar, 2020 10:37 2780 Marime text


Astăzi, în sala „Umberto Eco” a Universității Ovidius din Constanța, a avut loc un eveniment a cărui protagonistă a fost scriitoarea Siobhán Parkinson, una dintre cele mai autorizate voci ale literaturii pentru copii din spaţiul anglo-saxon.

Prozatoarea irlandeză, autoare a peste 20 de cărţi, premiate şi traduse în numeroase limbi, a făcut un scurt parcurs al devenirii sale ca scriitor de literatură pentru copii, povestind cu umor despre cărțile copilăriei sale sau despre aventurile publicării primelor sale volume. 

„Miracolele Mirandei/ Miraculous Miranda”, volumul lansat astăzi la Constanța, a fost publicat la editura Corint Junior, la sfârşitul anului 2019, în varianta română aparținând Mariei Rizoiu, și este povestea  emoţionantă a micuței Miranda Maguire, care descoperă puterea magică a fanteziei.

Fetița iubeşte cuvintele, literatura și libertatea ei, iar poveştile pe care le țese și care se petrec pe tărâmul imaginar al insulei Mărinimie, ajung să producă veritabile miracole în propria familie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii