Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Primarul Vergil Chițac, despre stadiul lucrărilor din cadrul proiectului "Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Ovidius Constanța"

ro

03 Mar, 2021 10:58 2858 Marime text
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac face precizări importante despre stadiul lucrărilor din cadrul proiectului "Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Ovidius Constanța"
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, susține o declarație de presă privind stadiul lucrărilor din cadrul proiectului "Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Ovidius Constanța", la Liceul Teoretic "Ovidius" .

Proiectul are ca obiectiv reabilitarea energetică, se reface tâmplăria în totalitatea, și instalațiile sanitare și termice. Este un proiecte necesar, având în vedere vârsta și funcționalitatea clădirii și din fericire, este un proiect care merge foarte bine prin implicarea directă și intensă a deținătorului acestei clădiri., a precizat directorul liceului Ovidius.

Directorul Liceului Ovidius depsre modalitatea de studiu a elevilor liceului

În aceste momente de pandemie, și elevii liceului Ovidius se află în scenariul II, adică sunt la școală elevii de  clasa a-VIII-a și a XII-a, care învață în tronsonul deja finalizat și dat în funcțiune. Este asigurată participarea loc. Ceilalți elevi lucrează online. Profesorii au condițiile de a transmite din școală.  Suntem prima școală în care se desfășoară un astfel de proiect, pe fonduri europene și merge bine.


Primarul Chițac a precizat că ideea de creștere a eficienței energetice pentru instituțiile de învățământ din Constanța este foarte importantă.

Proiectele de reabilitare a unor grădinițe merg mai greu. Durează  cam mult, deși au fost contractate. Există diferențe între proiectare și construcție. Nu pot să vă spun despre ce grădinițe este vorba, pentru că sunt în derulare.  S-a semnat la Ministerul Dezvoltării trei proiecte finanțabile pentru Constanța. , a precizat primarul Chițac.

Ideea de creștere a eficienței energetice pentru toate instituțiile de învățământ din Constanța este foarte importantă, a mai precizat primarul.


Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 50 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de 325.675.742,74 lei Municipiul Constanța va beneficia de 13.378.737,47 lei pentru creșterea eficienței energetice la Liceul Teoretic ”Traian”.

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 50 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de 325.675.742,74 lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA.

Chițac despre turismul din Mamaia

Nu se vor închide magazinele. Lăsați-ne să luăm o decizie. Nu pot să mă antepronunț! Deciziile sunt în derulare. Eu cred că încă mai avem turism în Mamaia.  În Mamaia, trebuie să se opereze în condiții civilizate și cu respectarea legii. Nu se vor închide magazinele, nu se vor mai comercializa anumite alimente. Lăsați-ne să luăm o decizie, nu mă antepronunț, în primărie deciziile sunt supuse unui proces normal. Se analizează lucrurile, la mine ajung în faza finalăCred ca regulamentul pentru stațiunea Mamaia va fi gata cam în luna aprilie.

Primarul Constanței, despre regulamentul parcărilor

O sa facem o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat cu regulamentul parcărilor. Cu ce am greșit noi că propunem un regulament făcut din 2019? O să vedem ce o sa fie acum în consultare. Situația este atât de complexă încă orice decizie am lua, vom nemulțumiți pe cineva. Oriunde am merge în Constanța ne aflam într-un bazar de mașini. Este interesant ca poți să inițiezi un referendum de demitere pentru o propunere.

Principalul obiectiv al acestui regulament a fost să descurajeze parcările în centrul orașului. , a precizat Chițac.



Sursa foto: ZIUA de Constanța

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii