Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Prefectul Silviu Coșa, despre carantina din Constanța și alegerile parlamentare

ro

03 Dec, 2020 14:06 4186 Marime text
  • Prefectul Silviu Coșa răspunde la întrebările adresate de jurnaliști, în cadrul unei conferințe de presă spontană organizată în fața Instituției Prefectului, joi, 3 decembrie.

Tema principală o reprezintă, desigur, carantina din localitățile din județ.

Amintim că mâine, 4 decembrie, expiră perioada de 14 zile de carantinare a municipiului Constanța.

Imediat ce ajunge analiza Direcției de Sănătate Publică Constanța cu privire la riscul infectărilor din localitate, se va lua o decizie de prelungire sau ridicare a carantinei.

Așa cum prezentam într-un articol anterior, pe care îl puteți citi aici , în municipiu rata incidenței este în creștere față de momentul instituirii carantinei, dar în scădere în ultimele 24 de ore. Nivelul se menține încă peste 10 infectări la mia de locuitori.

Un alt subiect pe care îl va atinge prefectul este legal de alegerile parlamentare din 6 decembrie.

UPDATE:
Prefectul Silviu Coșa a anunțat că, în cursul zilei de astăzi, analiza DSP alături de recomdări vor ajunge la Prefectură. Ținând cont de actuala rată de infectare pentru muncipiul Constanța se va lua măsira de prelungire a carantinei cu 14 zile.

Prefectul a declarat pentru ZIUA de Constanța că nu se ia în calcul extinderea cu 7 zile pe modelul Sibiu. De asemenea, vor fi înăsprite controalele, inclusiv cele pietonale cât și cele din trafic.

Coșa a punctat că oamenii trebuie să înțeleagă că nu trebuie să iasa din casă dacă nu este necesar.

În legătură cu celelalte 17 localități care sunt în carantină, sunt situații unde rata de infectare a scăzut considerabil și se va impune cum ar fi Costinești unde rata este 0, iar la Ovidiu se va prelungește pentru încă 14 zile.

Celelalte localități care au intrat mai tarziu în carantină se va stabili la o data ulterioara ce se va întâmplă cu ele.

Legat de algeri, prefectul județului Constanța a precizat că la vot se va merge doar cu buletinul, nu va mai fi necesară declaratia pe proprie răspundere în nicio situație.

Întrebat de ZIUA de Constanța, Coșa a spus că într-adevăr s-a luat in calul folosirea unei declaratii pe proprie raspundere, fiind un model pe site-ul institutiei, insa s-a stabilit ca este mult prea din scurt introducerea unui nou model.

În urma intrebărilor jurnalistilor s-a ridicat o problemă privind demisia personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase ar fi vorba despre cinci asistente care si-au dat demisia și mai multe care sunt infectate cu Covid-19.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii