Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Ministrul Mediului, Tanczos Barna, prezent la Constanța

ro

20 May, 2021 12:43 1812 Marime text
  • În cadrul vizitei în teritoriu realizată în județul Constanța, ministrul Tánczos Barna a convocat, în această dimineață, o întâlnire de lucru cu instituțiile subordonate ale MMAP din județ.
  • În continuarea vizitei de lucru în Constanța, ministrul Tánczos Barna a avut o discuție referitoare la situația plajelor din județ.
În acest moment, ministrul mediului susține o declarație de presă.

La eveniment sunt prezenți ministrul Silviu Coșa, Mihai Lupu, Vergil Chițac. 

Ministrul Tánczos Barna, despre programul RABLA

Cronologia Programului Rabla pentru Electrocasnice:

Etapa I: Mașini de spălat rufe/vase și categoria frigidere- 21.05.2021 ora 10:00-03.06.2021 ora 23:59;
Etapa II: Televizoare, laptopuri și tablete- 04.06.2021 ora 10:00- 17.06.2021 ora 23:59
Etapa III: Aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare- 18.06.2021 ora 10:00-01.07.2021 ora 23:59.
 

 Am avut câteva discuții punctuale în cursului acestei dimineți cu deconcentratele din județ. Am discutat cu conducerea Gărzii de Mediu despre activitățile din Portul Constanța.

Este nevoie de mai multa atenție pe tot ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor pe tot județul Constanța.

Dincolo de problema containerelor din port, avem nevoie de un oraș curat. Pe această cale trebuie sa fie efectuate mai multe controale.



Am cerut ca Agenția de Mediu să sprijine pe cei ce solicită accize. Vis de împădurire, am stabilit că cei din Direcția Silvică, vor evalua terenurile degradate din județul Constanța., a spus ministrul.

Discuții cu ABADL, legate de procesul de înnisipare

 Am avut discuții cu ABADL, legate de procesul de înnisipare. E o ocazie unică, un nou început pentru tot ce inseamnă amenajarea plajei, trebuie să reușim să deschidem o nouă etapă.

După intabularea plajelor, ministerul și ABADL vor lansa un concurs pentru amenajarea plajelor, va fi nevoie de un PUZ, va fi o altă abordare, in ceea ce privește facilitatea plajelor, infrastructura. Administrarea plajei se face de către constructor, până la recepție, trebuie sa fie curățenie pe plajă, să asiguram serviciul de salvamari și să fie o preocupare permanentă pentru curățenia plajei în această perioadă. , a mai adăugat ministrul mediului.

În cadrul vizitei în teritoriu realizată în județul Constanța, ministrul Tánczos Barna a convocat, în această dimineață, o întâlnire de lucru cu instituțiile subordonate ale MMAP din județ.

Demnitarul a discurat cu locali reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu Constanța, Apele Romane Dobrogea-Litoral, Romsilva - Directia Silvica Constanța și Administratia Nationala de Meteorologie RA, despre problemele de mediu din județul Constanța.

Alături de ministrul Barna Tánczos, la întâlnire au participat comisarul general al GNM, Octavian Berceanu, președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa.

În continuarea vizitei de lucru în Constanța, ministrul Tánczos Barna a avut o discuție referitoare la situația plajelor din județ.
Prima parte a discuției s-a concentrat pe situația actuală a noilor sectoare de plaje construite prin programul de combatere a eroziunii costiere - Faza II. Ministrul a dorit să se asigure că toate plajele nou-construite sunt pregătite să îi primească pe turiști.

La discuție au participat colegii de la Apele Romane Dobrogea-Litoral, antreprenorii generali ai proiectului și reprezentanții autorităților locale.

În partea a doua, specialiștii #ABADL au prezentat viziunea asupra gestionării sectoarelor de plajă din sudul României pe următorii 10 ani.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii