Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lider nou la UDMR Ildiko Toldişan, propusă consul onorific al Ungariei la Constanţa

ro

16 Mar, 2012 00:00 3740 Marime text

TOldisan-IldikoToldisan02.jpgIldiko Toldişan, medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost propusă pentru funcţia de consul onorific al Ungariei la Constanţa.

Potrivit declaraţiilor lui Toldişan, propunerea a venit de la Ambasada Ungariei la Bucureşti şi, cel mai probabil, numirea va avea loc până la finalul acestei luni. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Român al Afacerilor Externe, până ieri, Ministerul de Externe al Ungariei nu trimisese nicio propunere la MAE. „Traseul" numirii este următorul: Ambasada Ungariei la Bucureşti face propunerea către Ministerul de Externe al Ungariei, iar acesta din urmă înaintează propunerea Ministerului Român al Afacerilor Externe.

Ildiko Toldişan ne-a declarat că această funcţie o onorează şi că o va accepta pentru că „este ceva deosebit".

Amintim că fostul consul onorific al Republicii Ungare la Constanţa, Francisc Paloşi, a decedat în urma unui accident vascular la finalul anului trecut. El a fost, de asemenea, liderul UDMR Constanţa vreme de 11 ani. Aşa cum scriam în urmă cu ceva timp, după moartea lui Paloşi UDMR Constanţa a rămas fără conducere. În cazul în care nimeni nu ar fi preluat frâiele partidului, Ildiko Toldişan şi-ar fi asumat şefia organizaţiei de la malul mării. Se pare însă că această problemă a fost rezolvată, căci în conformitate cu declaraţiile lui Toldişan, de la Centru a fost preferat pentru conducerea UDMR Constanţa un anume Ugli Istvan, în vârstă de aproximativ 40 de ani, din Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • 80=170 16 Mar, 2012 05:53 Cand vor numi si un "Consul onorific al M.Negre" ??!!