Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia pentru salvarea Mormântului pictat de tip Hypogeu. Ce aviz a transmis Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice

ro

28 Jan, 2020 00:00 1966 Marime text

Cu paşi ce pot părea înceţi, dar momentan siguri, licitaţia pentru salvarea şi punerea în valoarea a Mormântului pictat de tip Hypogeu avansează. Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a emis „Aviz conform necondiţionat“ legat de concluziile comisiei de evaluare a criteriilor de calificare îndeplinite de ofertanţii pentru contractul pus la bătaie de Consiliul Judeţean Constanţa.


Legat de această licitaţie, este de menţionat că denumirea contractului este de „Servicii de proiectare (PT+CS+DDE), Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie «Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu»“. Valoarea totală estimată a contractului este de 4.557.343 de lei, bani asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene, iar durata contractului este de 24 de luni.


În cursul săptămânii trecute, Direcţia Generală de Control Ex-Ante din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice a dat avizul privind verificarea criteriilor de calificare îndeplinite de ofertanţii pentru Hypogeu. Astfel, potrivit documentului înaintat CJC, s-a emis „Aviz conform necondiţionat pentru controlul de calitate şi regularitate a concluziilor fazei de evaluare referitoare la componenţa comisiei de evaluare şi concluziile comisiei de evaluare privind îndeplinirea criteriilor de calificare de către ofertanţi (DUAE), conform listelor de verificare şi procesului verbal nr. 1394/20.01.2020“.


Potrivit prevederilor legale în vigoare, „procesul de control ex ante este limitat la aspectele verificate şi constatate în baza listelor de verificare ale ANAP şi nu exonerează de răspundere autoritatea contractantă în raport cu acţiunile şi deciziile adoptate de aceasta în procesul de atribuire şi/sau modificare a contractului în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile“.
 

Cine vrea contractul


În ce priveşte contractul pentru salvarea Mormântului de tip Hypogeu, este de menţionat că aceasta este cea de-a doua licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Constanţa pentru acest obiectiv. Prima licitaţie a fost anulată, din lipsa participanţilor. În ce priveşte această a doua procedură, a fost depusă o ofertă din partea asocierii de firme formată din: Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. (lider de asociere), Crindesign Proiect, SC Hester Art SRL şi Break Sistems SRL (subcontractant).


La momentul depunerii ofertei din partea firmelor, Marius Horia Țuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ne-a declarat: „În continuare, colegii mei vor realiza verificarea constituirii garanţiei de participare, a documentului DUAE, a propunerii tehnice şi a celei financiare, precum şi a documentelor justificative. Sper ca toţi aceşti paşi să fie trecuţi cu succes de ofertant şi să putem încheia contractul cât mai curând“.
 

Firme şi cifre


În ce priveşte firmele ce s-au arătat interesate de contractul pentru salvarea Mormântului pictat de tip Hypogeu, este de menţionat că, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, liderul asocierii ce a depus oferta, Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L., este Sucursala din Bucureşti a unei firme din Napoli, înfiinţată în 2017. Împuternicit să reprezinte firma în activităţile economice şi financiare este italianul Dario Bifulco, iar în anul 2017, societatea a avut un profit brut de 235.201 lei, un număr de doi salariaţi şi o cifră de afaceri de 778.326 de lei.


Cea de-a doua firmă înscrisă în cursa pentru Hypogeu este Crindesign Proiect SRL, societate înfiinţată în 2011, care o are drept asociat unic şi administrator al firmei pe Cristina Ioana Irina Săplăcan. În anul 2016, firma a înregistrat un profit brut de 220.854 de lei, cu un salariat şi o cifră de afaceri netă de 307.294 de lei. În 2017, profitul brut a fost 260.939 de lei, numărul salariaţilor - 1, iar cifra de afaceri netă a fost de 423.122 de lei. În 2018, firma a rămas tot cu un singur salariat, dar a reuşit să îşi asigure un profit brut de 212.665 de lei şi o cifră de afaceri netă de 404.414 lei.


Societatea Hester – Art a fost înfiinţată în Bucureşti, în anul 2006 şi îl are drept unic acţionar şi administrator pe Eduard Aurel Stoenica. Cu cinci salariaţi, în 2016 firma a avut o pierdere brută de 223.134 de lei şi o cifră de afaceri netă de 88.992 de lei. În 2017, cu patru salariaţi, societatea a înregistrat o pierdere brută de 105.321 de lei şi o cifră de afaceri 260.357 de lei. În 2018 însă, cu cinci salariaţi, firma a înregistrat un profit brut de 89.838 de lei şi o cifră de afaceri netă de 565.666 de lei.


Înfiinţată în 2008, în Braşov, Break Sistems SRL îl are drept asociat unic şi administrator pe braşoveanul Mihai Diaconu şi se ocupă cu „lucrări de instalaţii electrice“ şi alte activităţi conexe. Potrivit Registrului Comerţului, în 2016, cu zece salariaţi, Break Sistems SRL a avut un profit brut de 202.643 de lei şi o cifră de afaceri netă de 822.633 de lei. În 2017, profitul brut a fost de 219.532 de lei, numărul salariaţilor a crescut la 18 şi cifra de afaceri netă a fost de 1.557.913 lei. În 2018, profitul brut a fost de 186.098 de lei, numărul angajaţilor a fost 17, iar cifra de afaceri netă s-a ridicat la 1.187.607 lei.


Citeşte şi:

Speranţe pentru Mormântul de tip Hypogeu. Care sunt afaceriştii ce îşi doresc contractul. Ce spune şeful CJC

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii