Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceele „Traian“ şi „Decebal“ vor fi reabilitate termic (documente)

ro

26 Nov, 2018 00:00 2867 Marime text
Aleşii locali constănţeni, care se vor întruni în şedinţă ordinară joi, 29 noiembrie 2018, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Sala de Marmură a Gării Maritime, vor decide şi avizarea lucrărilor de intervenţie la două unităţi de învăţământ: Liceul Teoretic „Traian“ şi Liceul Teoretic „Decebal“.
 
Mai exact, este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic Traian, Constanţa” şi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal, Constanţa”. Iniţiatorul ambelor proiecte este primarul Decebal Făgădău.

Clădirea Liceului Teoretic „Traian“, construită în anul 1977

Construită în anul 1977, clădirea Liceului Teoretic „Traian“ din Constanţa are structura Sp+P+2E, fiind realizată cu materiale, tehnologii şi concepţii arhitecturale din perioada menţionată anterior, acumulând în timp un grad avansat de uzură fizică şi morală, funcţionarea sa realizându-se în prezent cu consumuri energetice însemnate. „Având în vedere obiectivele, priorităţile şi acţiunile care vor fi sprijinite prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, este oportună pregătirea în vederea depunerii spre finanţare a proiectului «Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic Traian, Constanţa»“, se arată în expunerea de motive. Valoarea investiţiei „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic Traian“ este de 9.723.267,34 lei fără TVA fără TVA, adică 11.556.893,28 lei cu TVA.

Imobilul Liceului Teoretic „Decebal“ datează din anul 1972

Construită în anul 1972, clădirea Liceului Teoretic „Decebal“ Constanţa are structura Sp+P+2E, fiind realizată cu materiale, tehnologii si concepţii arhitecturale din perioada menţionată anterior, acumulând în timp un grad avansat de uzură fizică şi morală, funcţionarea lui, în prezent, realizându-se cu consumuri energetice însemnate. „Având în vedere obiectivele, priorităţile şi acţiunile care vor fi sprijinite prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, este oportună pregătirea în vederea depunerii spre finanţare a proiectului «Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal Constanţa»“, se arată în expunerea de motive. Valoarea investiţiei „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic Traian“ este de 10.655.771,11 lei fără TVA, adică 12.665.109,67 lei cu TVA.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta cele două proiecte de hotărâre.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii