Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Li se va prezenta profesia de marinar militar Tabără de instrucție la mare, pentru mai mulți elevi de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova

ro

29 Jun, 2021 17:41 1716 Marime text
  • Tabără de instrucție pentru elevii Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova.
  • În zilele următoare, tinerii cadeți vor face cunoștință cu piloții de elicoptere ai Forțelor Navale, vor vizita unitățile de nave din garnizoanele Tuzla, Mangalia, Brăila și Babadag: Grupul 56 Elicoptere, Divizionul 50 Corvete, Divizionul 150 Nave purtătoare de rachete, Divizionul 508 Rachete de coastă, Divizionul 67 Nave Purtătoare de artilerie, Divizionul 88 Vedete Fluviale și Regimentul 307 Infanterie Marină.
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” este gazda unui grup de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, format din 35 de elevi în clasa a XI-a și însoțitorii acestora, care se află, în perioada 26 iunie-2 iulie, într-o tabără de instrucție la mare.

Pe perioada taberei de vară, elevii colegiului craiovean vor desfășura activități în comun cu elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, li se va prezinta profesia de marinar militar, rolul, locul, misiunile, precum și organizarea Marinei Militare, în vederea conturării opțiunilor profesionale, în cazul în care vor alege o carieră militară în cadrul Forțelor Navale Române.

Luni, 28 iunie, elevii din clasa a XI-a, de la colegiile militare din Constanța și Craiova au vizitat unitățile de nave din garnizoana Constanța: Divizionul 146 nave Minare-Deminare, Flotila 56 Fregate și Divizionul 175 Nave Scafandri. Tinerilor cadeți li s-au prezentat misiunile executate, armamentul, tehnica și aparatura existentă la bordul navelor. În plus, elevii au urmărit un exercițiu demonstrativ privind lupta pentru vitalitatea navei.

În a doua parte a zilei, tinerii militari au continuat cu instrucția de front, au exersat diferite deplasări și întoarceri specifice, cât și salutul militar, fără armă.

În zilele următoare, tinerii cadeți vor face cunoștință cu piloții de elicoptere ai Forțelor Navale, vor vizita unitățile de nave din garnizoanele Tuzla, Mangalia, Brăila și Babadag: Grupul 56 Elicoptere, Divizionul 50 Corvete, Divizionul 150 Nave purtătoare de rachete, Divizionul 508 Rachete de coastă, Divizionul 67 Nave Purtătoare de artilerie, Divizionul 88 Vedete Fluviale și Regimentul 307 Infanterie Marină.

De asemenea, elevii se vor familiariza cu tehnica și armamentul existente la bordul navelor, cât și cu urmărirea, din cele mai bune locuri, ale unor exerciții demonstrative de respingere a inamicului aerian și naval.
Alături de instructorii militari ai colegiului constănțean, elevii militari vor executa un exercițiu de protejare împotriva riscurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN).

Sursa foto:Facebook /Forțele Navale Române (Cristian Vlăsceanu)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii