Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea, adoptată tacit de senatori. Se modifică vârsta de pensionare pentru militari și polițiști

ro

01 Jun, 2019 00:00 4158 Marime text
Angajații Ministerului Apărării Naționale (MApN) și cei ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar putea avea posibilitatea de a lucra și după împlinirea vârstei standard de pensionare. Propunerea a fost adoptată tacit de Senat, miercuri.
 
În actul de proiect sunt mai multe aspecte ce vizează pensiile militarilor și polițiștilor, fiind vorba de propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare.
 
Adoptarea tacită va fi formalizată în ședința de săptămâna viitoare a senatorilor, ceea ce înseamnă că proiectul va trece în curând de Senat și se va îndrepta către votul Camerei Deputaților. Pe lângă majorarea vârstei minime de la care se pot pensiona aceste două categorii de salariați, propunerea legislativă mai prevede și acordarea posibilității angajaților MAI și MApN de a lucra și după ce împlinesc vârsta la care pot ieși la pensie. Astfel, dacă măsurile conținute de acest document vor ajunge să se aplice, salariații MAI și MapN vor putea solicita rămânerea în activitate și după împlinirea vârstei standard de pensionare.
 
Perioada maximă pe care o vor putea lucra militarii și polițiștii după ce împlinesc vârsta de pensionare nu este stabilită în forma ce urmează să fie adoptată de senatori, iar pentru fiecare an lucrat în aceste condiții vor primi un spor de 2% la salariul lunar brut.
 
Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă prevăzută în legislația în vigoare este de 60 de ani, ceea ce înseamnă că polițiștii și militarii vor putea face cererea de rămânere în activitate doar după împlinirea acestei vârste.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gabriel Was 30 Jun, 2019 20:31 pe bune la 60 de ani luptatori in carja,oricum la actuala lege a pensiilor militare e ciuciu 2 % nu exista , orice faci doar 85% si atat restul gargara pt prosti