Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea Târgului de Turism al României Preşedintele Mihai Daraban - „Camera de Comerţ şi Industrie a României va sprijini turismul intern“

ro

15 Nov, 2014 00:00 1986 Marime text
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, a deschis ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR) şi expoziţia ROMHOTEL.
 
„Camerele de Comerţ şi Camera de Comerţ şi Industrie a României în mod special vor sprijini exclusiv turismul intern“, a declarat, cu acest prilej Mihai Daraban. El a subliniat că Sistemul Cameral şi CCIR „îi vor sprijini pe aceia care deţin infrastructură de turism prin dialogul cu decidentul politic, pentru a-l convinge că trebuie luate măsuri pentru creşterea acestui important sector de activitate, precum îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, feroviare, fluviale şi maritime şi extinderea TVA-ul de 9% la cazare cu mic dejun pentru toate serviciile turistice“.
 
La rândul său, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin-Nicolae Jianu, a spus: „În acest an, România cunoaşte o dezvoltare a numărului de turişti, peste 11 procente în ceea ce înseamnă turiştii veniţi din străinătate“. „Este foarte important pentru noi să continuăm la un nivel la fel de înalt“, a punctat Florin-Nicolae Jianu, declarând că sprijină extinderea TVA-ului de 9%. Cu ocazia deschiderii TTR, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism a înmânat zece contracte pentru realizarea unor centre de informare turistică. Ajuns la cea de-a XXXII-a ediţie, Târgul de Turism al României are loc în perioada 13 - 16 noiembrie, la Romexpo. În cadrul evenimentului, companiile din România şi din străinătate îşi prezintă ofertele turistice pentru perioada următoare. La ceremonia de deschidere, au mai luat cuvântul: ministrul Turismului din Bulgaria, Nikolina Angelkova, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, Lucia Morariu, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, Mioara Vişan, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, Nicu Rădulescu, şi preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii