Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare de carte în ediţie postumă Un an de la moartea profesorului şi pianistului Daniel Sărăcescu

ro

21 Jan, 2015 00:00 2071 Marime text
În dimineaţa de 24 ianuarie 2014, s-a stins din viaţă cunoscutul profesor şi pianist Daniel Sărăcescu, la doar 50 de ani. Era profesor la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ şi pianist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“.
 
La un an de la moartea acestuia, Facultatea de Arte, specializarea Pedagogie muzicală, lansează, astăzi, începând cu ora 13.00, cartea „Ecouri tradiţionale româneşti în muzică cultă pentru pian“, ediţie postumă dedicată pianistului şi profesorului Daniel Sărăcescu. „Este o ediţie postumă a cărţii, care cuprinde studii de specialitate scrise de colegul nostru. Iniţiativa aparţine prof. dr. Carmen Cristescu şi asist. dr. Adrian Roşu, subliniind şi calitatea de critic-muzicolog, pe lângă cele cunoscute de pianist şi profesor de excepţie“, a declarat conf. univ. dr. Daniela Cojocaru, directorul Departamentului Muzică, Teatru şi Arte Vizuale din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius“.
 
Pianistul s-a născut la data de 11 octombrie 1963. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București în 1988, iar în 2008 a obținut titlul de doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică București. Și-a început activitatea didactică în anul 1989, ca profesor la Şcoala de Muzică din Baia Mare, în perioada 1990 - 1999 a fost profesor la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, între 1999 şi 2008 a fost lector universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius, iar din 2008 era conferenţiar la aceeaşi instituţie de învăţământ.
 
Printre publicațiile semnate de profesorul Daniel Sărăcescu se numără: „Creaţia pentru pian de inspiraţie folclorică a compozitorilor români din a doua jumătate a sec. al XIX-lea”, „Influenţa limbajului folcloric asupra creaţiei româneşti pentru pian din prima jumătate a sec. al XX-lea” - unic autor, „Culegere de piese pentru pian”, vol. I, „Culegere de piese pentru acompaniament”, vol. I – „Arii antice”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii