Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lacul Nuntași din Rezervația Biosferei Delta Dunării are din nou apă

ro

29 Oct, 2020 17:05 2027 Marime text
Una dintre componentele activității Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) - prin intermediul agenților și inspectorilor ecologi din teritoriu - este monitorizarea continuă a nivelului apelor din lacurile și canalele cuprinse în perimetrul Rezervației.

De-a lungul anilor, în perioadele secetoase, s-a constatat o scădere drastică - uneori de până la 50% - a nivelului apei din Lacul Nuntași. În anul 2020, ca rezultat al secetei accentuate, începând din luna mai, nivelul apei din lac a scăzut mult mai rapid decât de obicei și a ajuns la secarea totală.

La inițiativa Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării s-a încheiat un protocol de colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) având avizul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în scopul remedierii situației și refacerii ecosistemului periclitat din lacul Nuntași. ABADL Constanța a derulat lucrările de decolmatare a canalului de legătură cu Lacul Sinoie prin intermediul Lacului Histria.

Astăzi, 29 octombrie 2020, a fost finalizată și ultima etapă a lucrărilor de reconectare a acestor lacuri, a fost restabilită curgerea naturală iar Lacul Nuntași este din nou alimentat cu apă, revigorând astfel fauna și flora afectate de secetă.

Sursa foto: ARBDD 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii