Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La refugiul Asociaţiei „Spike“ din Cernavodă O acţiune de curăţare şi igienizare a zonei, transformată în „atac terorist“ (galerie foto)

ro

21 Nov, 2015 00:00 3570 Marime text
O acţiune a Primăriei Cernavodă a luat rapid o turnură neaşteptată pentru reprezentanţii Asociaţiei „Spike“. Motivul: un teren care fusese concesionat de la Primărie, dar pentru care au pierdut dreptul de exploatare în urmă cu doi ani, printr-o hotărâre a Consiliului Local.
 
Săptămâna aceasta, angajaţii Asociaţiei „Spike“ au intrat în alertă după ce, spun ei, „un atac terorist s-a abătut asupra refugiului de animale «Spike» din cartierul Columbia“. Doina Leşeschi şi Viorel Tcaci, reprezentanţii adăpostului, spun că refugiul unde ţineau sute de câini şi pisici, pe un teren concesionat de la Primărie, a fost dărâmat de angajaţii instituţiei.
 
Vineri dimineaţă, agitaţie mare în cartierul Columbia, acolo unde se află refugiul „Spike“. Angajaţi ai Primăriei, alături de Poliţia Locală, au venit pentru a face curăţenie şi a igieniza zona. Acţiunea a încins spiritele, iar reprezentanţii Asociaţiei „Spike“, care se consideră nedreptăţiţi şi chiar ameninţaţi de această acţiune, spun că intră în greva foamei.
 
„Noi am avut concesionaţi de la Primărie 1.500 de metri pe 25 de ani, din care s-au consumat zece ani. Primăria ne-a luat terenul pe nedrept. Ne judecăm cu Primăria din 2012 pentru acest teren. Ne-au dat termen să îl evacuăm pentru că ar fi fost nişte plângeri de la locuitorii de la Tabără. Au venit acum şi au distrus totul: gardul, ţarcul de pisici, de animale, sediul, toate medicamentele pe care le aveam, carnetele de sănătate pentru animale. Am reuşit să recuperăm câteva animale şi să le ducem la adăpostul pe care îl avem la Mereni, dar multe animale au fugit, nu le găsim“, a declarat Doina Leşeschi, reprezentata Asociaţiei „Spike“.
 
De cealaltă parte, Primăria Cernavodă spune că acţiunea vine în urma mai multor plângeri făcute de locuitorii din zonă. „Primăria Cernavodă a întreprins o acţiune complexă de curăţare şi igienizare a zonei, ca urmare a mai multor plângeri venite de la locuitorii din zona Tabără. S-a adunat gunoiul nu doar de pe terenul care fusese concesionat Asociaţiei «Spike», ci din toată zona“, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cernavodă, Sorina Popa.
 
„Într-adevăr, Asociaţia «Spike» a avut un contract de concesiune cu noi, dar pe care l-au pierdut în urmă cu doi ani, după ce am primit mai multe reclamaţii conform cărora ceea ce se întâmplă acolo este un focar de mirosuri pestilenţiale şi că animalele nu sunt ţinute în condiţii foarte bune. Ca atare, consilierii locali au votat o hotărâre de consiliu care a anulat contractul de concesiune. De altfel, am şi avut două acţiuni în instanţă cu acest obiect, acţiuni câştigate de Primăria Cernavodă“, a declarat Sorina Popa, pentru ZIUA de Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii