Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Craiova se poate. La Constanța se doarme în front. Teren al MApN uriaș pentru Spitalul Regional (document)

ro

15 Mar, 2018 01:54 5085 Marime text
 
Ieri Ministerul Apărării Naționale a postat pe pagina Transparență decizională-proiecte de acte normative aflate în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind transmiterea unei părţi din imobilul 2985 aflat în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Sănătăţii şi pentru modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705⁄2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

În proiect se arată că ”Ministerul Apărării Naționale are în administrare imobilul 2985, situat în municipiul Craiova, județul Dolj, aflat în domeniul public at statului, înregistrat în inventarul centralizat at bunurilor din domeniul public al statului, la poziția cu numărul MFP 103881”.

Totodată se mai arată în proiectul de act normativ că ”Ministerul Sănătății a solicitat Ministerului Apărării Naționale suplimentarea suprafeței de 18 hectare transmisă în administrarea acestui minister prin Hotărârea Guvernului nr. 729/2017 privind revenirea unui imobil aflat în domeniul public al statului, situat în municipiul Craiova, județul Dolj, în administrarea Ministerului Apărării Naționale, pentru actualizarea valorii de inventar a imobilului 2985 aflat în domeniul public al statului, și pentru transmiterea unei părți din acesta din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Sănătății, cu o suprafață de 8.9370 hectare din imobilul 2985, necesară realizarii Spitalului Regional de Urgență Craiova.

”Având în vedere faptul că partea din imobilul 2985 solicitată de Ministerul Sănătății este disponibilă ca urmare a continuării procesului de reorganizare și restructurare a Armatei Romaniei, fiind la accastă dată dezafectată, precum dificultățile în ccea ce privește asigurarea administrării, pazei și securității imobilului, Ministerul Apărării Naționale este de acord cu transmiterea părții de imobil, din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Sănătății.

Partea de imobil susmenționată, nu-și mai poate menține destinația, nu face obiectul cererilor de revendicare/restituire ori ale unor litigii, nu este închiriată și nu este grevată de sarcini.

Totodată, se precizează că partea din imobilul 2985, aflat în domeniul public al statului. solicitată pentru transmitere din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Sănătății, nu face parte din categoria terenurilor destinate exclusiv instrucției militare sau a altor obiective destinate aparării naționale”, își încheie pledoaria MApN în sprijinul rezolvării situației Spitalului de la Craiova.
 

Este un pas mare. La Constanța se scot vorbe și flăcări pe nas

Problema Spitalului Regional de la Constanța nu este deloc una nouă. Ba char a apărut în spațiul public exact acum un deceniu.
Iar de atunci toți vorbesc și folosesc tema în campaniile electorale.

Au vorbit de atunci partidele la putere, candidați ce-au vrut să fie primari, consilieri ce-au vrut să arate ce vor.

Numai că alții tac și fac.

Ultima zvâcnire, la Constanța, pe tema Spitalului Regional a fost în noiembrie anul trecut atunci când Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov. 

În acest sens, se spunea atunci, vor fi iniţiate demersuri pentru identificarea soluţiilor de finanţare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în ţintele anuale de deficit şi, în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental, aceasta se va face cu respectarea legislaţiei privind datoria publică. 

În acelaşi timp, vor fi demarate consultările cu autorităţile administraţiei publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcţionarea în condiţii optime şi la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcţionale, cât şi al asigurării tuturor utilităţilor.

Unitatea spitalicească ultramodernă, despre care se vorbește că se va face în zona Km 4-5 ar fi trebuit să deservească judeţele Constanţa, Galaţi, Tulcea, Brăila, Buzău şi Vrancea.

Pentru realizarea acesteia, Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să aloce 116 milioane de euro.
  
Toate sunt vorbe, vorbe, vorbe. Alții tac și fac. 

În secțiunea Documente puteți accesa Nota de fundamentare a proiectului de act normativ de la Craiova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii