Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, la închiderea oficială a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”

ro

16 Dec, 2020 09:26 1391 Marime text
  • Astăzi, 16 decembrie, președintele Klaus Iohannis va participa la evenimentul organizat cu prilejul închiderii oficiale a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”
Președintele Klaus Iohannis va participa, astăzi, 16 decembrie, la evenimentul organizat cu prilejul închiderii oficiale a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”.

Amintim că, în luna martie a acestui an, președintele Klaus Iohannis a participat la evenimentul de lansare a Campaniei Naționale de Împădurire „O pădure cât o țară”, pe Șantierul de împădurire Uliești, din cadrul Ocolului Silvic Găești, județul Dâmbovița.

„Trebuie să fim conștienți că problema climei este foarte serioasă, iar studiile arată că cea mai eficientă măsură de a combate schimbările climatice este plantarea de păduri”, a declarat atunci Klaus Iohannis, înainte să planteze împreună  cu ministrul mediului și cu premierul Orban un stejar.

„Pentru mine personal e o mare bucurie că putem să începem azi această campanie de replantare.

Pădurile sunt aurul verde al României și acest aur trebuie protejat și înmulțit. Avem încă păduri care sunt foarte valoaroase. Avem păduri care pot fi exploatate, dar dacă ne uităm în jur, aici unde suntem astăzi este un rest din ce pe vremuri se numea Codrii Vlăsiei, care s-au întins cât vedeai cu ochii. Astăzi mai avem doar câteva zone mici unde este pădure.

E nevoie de mai multă pădure în România. Avem probleme de mediu. În ultimele zile s-a discutat de poluarea puternică de peste tot din România. Se știe că pădurile sunt foarte importante pentru a da aer curat. Pădurile curăță aerul, contribuie la un mediu mai sănătos, mai curat.

Trebuie să fim conștienți că problema climei este una foarte serioasă. Și pentru noi, mai ales în sudul țării, există pericolul să se formeze zone deșertice. Toate studiile au dovedit că cea mai eficientă măsură este plantarea de păduri.

Dacă vrem să combatem încălzirea globală, plantările sunt măsuri cu multe benificii. 

Este insuficient să replantăm, să refacem pădurea în zonele unde a fost tăiată. E nevoie să creștem semnificativ suprafața împădurită a României.”, a declarat în cadrul evenimentului din luna martie, Klaus Iohannis.

Sursa foto: wikipedia.org

Citește și: Klaus Iohannis „Pădurile sunt aurul verde al României. Trebuie protejate și înmulțite“ (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii