Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

JURI a respins agenda iniţială a reuniunii sale în care urma să dezbată şi situaţia Rovanei Plumb

ro

30 Sep, 2019 12:50 1685 Marime text
Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni, cu nouă voturi contra şi opt pentru, agenda iniţială a reuniunii sale în care urma să dezbată şi situaţia comisarului-desemnat român pentru transporturi Rovana Plumb, au declarat pentru AGERPRES surse de la Bruxelles.

Potrivit preşedintelui JURI, Lucy Nethsingha (grupul Renew Europe), la ultima sa reuniune JURI nu a votat pentru respingerea totală a candidaturii comisarilor europeni desemnaţi Rovana Plumb (transporturi) şi Laszlo Trocsanyi (vecinătate şi politică de extindere). Preşedintele JURI doreşte ca acest vot să aibă loc în şedinţa de luni, dar există numeroase obiecţii.

Comisia JURI recomandase joi ca procedura de validare să fie suspendată în cazul Rovanei Plumb şi al comisarului-desemnat pentru vecinătate şi politică de extindere, Laszlo Trocsanyi.

În privinţa Rovanei Plumb, membrii JURI au considerat că există un conflict de interese din cauza unui împrumut pe aceasta care l-a contractat şi a lipsei de claritate privind modul în care îl va plăti fără a compromite funcţia pentru care a fost propusă.

JURI poate suspenda audierile în comisiile specializate ale Parlamentului European în cazul comisarilor desemnaţi dacă există conflicte de interese după o evaluare a declaraţiilor de avere ale acestora.

Rovana Plumb a fost desemnată comisar european pentru transporturi în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, iar audierea sa în comisiile europarlamentare Transport şi Turism (TRAN) şi Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară (ENVI) este prevăzută pentru 2 octombrie, de la ora locală 09:00 (07:00 GMT). 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii