Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Salvatorii acționează în gospodăriile inundate

ro

21 Jun, 2021 09:44 1681 Marime text

 
  • ISU Tulcea a transmis situația evenimentelor, pentru ora 09:30, în urma ploilor torențiale din ultimele zile.

În urma efectelor produse de fenomenele meteo prognozate, până la această oră, la nivelul județului Tulcea s-au mai înregistrat următoarele situații de urgență:

1. Evacuare apă din intravilanul localității I.C.Brătianu ( pentru a evacua apa din mai multe gospodării - curți): 1 APIC - 3 subofițeri cu o motopompă remorcabilă - intervenție în desfășurare;
2. Evacuare apă gospodărie ( locuință+anexe+curte) în localitatea Balabancea: 1 ASAS- 4 subofițeri cu o motopompă remorcabilă - intervenție finalizată.
      
Începând de astăzi, de la ora 11:00 și până la ora 22:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă și pentru județul Tulcea, iar până la ora 16:00 este în vigoare un COD PORTOCALIU de inundații pe râurile din Dobrogea.

Situația înregistrată la nivelul județului Tulcea este permanent monitorizată prin Centrul Operațional al ISU „Delta” Tulcea.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice prognozate, pompierii din cadrul ISU Tulcea sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie. De asemenea, la Secția de Pompieri Măcin au sosit în sprijin, colegii de la ISU Prahova, cu două motopompe remorcabile Novus de 3.300l/min.

„Recomandăm cetățenilor să curețe șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale și să semnaleze inundațiile locale prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112”, transmite ISU Tulcea.


Sursă foto: ISU „Delta” Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii