Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Apel umanitar! Una dintre victimele accidentului de la Hârșova are nevoie de sânge

ro

02 Jun, 2021 17:53 2641 Marime text
 
  • Una dintre victimele accidentului grav care a avut loc marţi în apropierea localității Hârşova, județul Constanța, face un apel disperat către constănţeni.
Este nevoie de sânge A Negativ, pentru una din victimele accidentului de la Hârșova, care este la terapie intensivă.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în functie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înalțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virala, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, transmite printr-un comunicat de presă Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.
 
„Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aduca de la medicul de familie o adeverința din care să reiasă că nu sunt in evidență  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge”., precizează sura citată anterior.
 
Cu  trei zile înainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice! În  ziua donarii se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
 
Persoanele care efectuează o donare completa (450 ml sange) beneficiază la cerere de:

 -7 tichete de masă pentru produse alimentare;
-o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
 -decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donarii între localitatea de domiciliu/ reședinta înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;

Oficial de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța 

„În data de 01.06.2021, ora 17.18, am fost solicitați prin sistemul unic de urgență 112 pentru un accident rutier produs între două autoturisme, prin impact frontal, pe DN2A, la ieșire din Hârșova spre municipiul Constanța, din care au rezultat șase victime (o victimă posibil decedată). 

S-au direcționat către locul accidentului două echipaje tip C2 SAJ, 3 echipaje tip B2 SAJ și un echipaj SMURD.

La locul accidentului s-au găsit patru pacienți: 

- un bărbat în vârstă de 53 de ani, cu traumatism toracic și de membru inferior,
- o femeie în vârstă de 70 de ani, decedată
- o femeie în vârstă de 50 de ani, cu fractură deschisă la membrele inferioare, bilateral și cu un traumatism cranio-facial,
- un bărbat în vârstă de 39 de ani, cu un traumatism bazin”.

Citește și: UPDATE. Județul Constanța Accident rutier cu mai multe victime, la ieșire din Hârșova. O femeie a decedat (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii