Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Acțiune a polițiștilor rutieri. Peste 200 de mașini, verificate

ro

12 Dec, 2020 15:44 2892 Marime text
  • Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri.
  • Amenzi de peste 5.000 de lei!

La data de 11 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au organizat o acţiune pe linia disciplinării conducătorilor auto, care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Astfel, polițiștii rutieri au controlat peste 270 de autovehicule, iar în urma verificărilor au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 pentru conducere sub influența alcoolului și  7 pentru alte abateri la regimul circulației rutiere, în valoare totală de 5.130 de lei.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 2 permise de conducere și au constatat 3 infracțiuni la siguranța circulației pe drumurile publice.

Un exemplu din cadrul controalelor desfășurate:

În jurul orei 16:00, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 43 ani, care a condus un autoturism pe DN 3, în localitatea Ciocârlia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii