Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii constănțeni, la datorie

ro

15 Feb, 2021 08:53 1208 Marime text
  • Acțiuni ale jandarmilor constănțeni în actualul context epidemiologic.
Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 08 - 14 februarie  a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

 Totodată, în acest sfârşit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare,  gări și stații de transport în comun din zona de competență.

Pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 264 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 48000 lei, pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice.

În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat şi o faptă de natură penală pe linia sustragerii de bunuri.
Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestaţiei de protest organizată de Asociaţia Patriot,  a procesiunii religioase cu icoana Maicii Domnului,  precum şi a meciului de fotbal A.F.C. Farul Constanţa – A.F.C. Chindia Târgovişte.

Săptămâna trecută au mai fost executate 44 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, 7 misiuni alături de lucrătorii Gărzii de Coastă, 2 misiuni în colaborare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Constanţa,  precum şi 2 misiuni în sprijinul unor executori judecătoreşti, pentru punerea în aplicare a unor titluri executorii.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă, fiind prezenţi şi în zona centrelor de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional şi Spitalul Modular-Stadion Portul.

Totodată, oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.
 
 Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune”, precizează Poliția Română

      Exemplu:
 Depistați de jandarmi în timp ce sustrăgeau material feros 
 O cantitate de peste 100 de kg de fier sustrasă dintr-un șantier în lucru a fost recuperată de jandarmii constănțeni în cursul zilei de ieri.

 Duminică, 14 februarie a.c., în jurul orei 16.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, a observat într-un şantier din Eforie             trei bărbaţi care încărcau materiale feroase într-un autovehicul utilitar.
În momentul în care au fost depistați de jandarmi, cei trei reușiseră să încarce în mijlocul de transport peste 100 kg de fier.

Aceștia le-au relatat oamenilor legii că intenționeau să sustragă fierul, cu scopul de a-l valorifica.

 Jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare conform Codului de Procedură Penală și i-au condus pe cei trei bărbați cu domiciliul în Medgidia, la sediul Poliției Eforie, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale.

Sursă foto: Poliția Română
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii