Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii căzuți la datorie la Revoluție, comemorați la sediul Ministerului Afacerilor Interne

ro

24 Dec, 2019 08:20 2585 Marime text
Eroii jandarmi căzuți la datorie în 23 decembrie 1989, la Aeroportul Internațional Otopeni Henri Coandă, au fost comemorați ieri la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența ministrului Ion Marcel Vela.

O placă comemorativă cu numele celor 39 de jandarmi a fost amplasată în Galeria Eroilor Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul aceleiași ceremonii, a fost amplasată în Galeria Eroilor MAI o placă de marmură comemorativă cu numele subinspectorului de poliție post-mortem Cristian Amariei, ucis anul acesta, în timpul unei misiuni de capturare a unui urmărit internațional, pe raza județului Timiș. În memoria sa, în cursul zilei de ieri, s-a desfășurat și la Timișoara o ceremonie de comemorare.

Ziua de 23 decembrie a fost aleasă pentru cinstirea memoriei eroului polițist întrucât ieri Cristian Amariei ar fi împlinit 43 de ani.

Tot ieri, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, alături de ceilalți reprezentanți ai conducerii MAI, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internațional Otopeni dedicat celor care și-au pierdut viața în 23 decembrie 1989. La ceremonial au luat parte cadre din conducerea Jandarmeriei, reprezentanți ai Asociațiilor de revoluționari și veterani de război, precum și membri de familie ai eroilor martiri. 

Într-un gest simbolic și de recunoștință față de cei care acum 30 de ani au luptat și murit pentru libertatea noastră, duminică, 22 decembrie, Ministerul Afacerilor Interne a organizat, în premieră, un tur de vizitare a sediului fostului Comitet Central al Partidului Comunist Român. Peste 2500 de persoane au avut ocazia să viziteze balconul din care Ceaușescu a susținut ultimul discurs, biroul fostului lider comunist și celule fostei Securități a Statului.


După încheierea turului de vizitare, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, prim-ministrului Ludovic Orban și a ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, au fost proiectate, prin evenimentul organizat cu sprijinul Guvernului României, pe clădirea MAI numele celor care și-au dat viața în Decembrie 1989 pentru a scoate România de sub dictatură.

Evenimentul de duminică s-a încheiat cu un Apel Solemn în memoria eroilor martiri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii