Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmeria Română vrea să cumpere pistoale în valoare de 60 de milioane de lei

ro

11 Apr, 2017 20:42 2841 Marime text
Jandarmeria Română intenționează să cumpere 28.000 de pistoale de calibru 9,19 milimetri, în valoare de 60 de milioane lei, iar în acest sens a publicat zilele trecute un anunț în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), conform Agerpres.ro
 

"La momentul actual, Jandarmeria Română este dotată cu pistol calibru 7,65 ori 17 milimetri. E vorba de un pistol conceput și fabricat începând cu anul 1974. El se află în dotarea structurilor Jandarmeriei Române de peste 40 de ani. Jandarmeria Română execută misiuni în teatrele de operații, în Afganistan, Africa, unde partenerii noștri internaționali folosesc calibrul 9 ori 19 milimetri. Astfel este nevoie ca Jandarmeria să răspundă și să se alinieze la conceptul de interoperatibilitate — trebuie să fim compatibili la armament și muniție, să avem același tip de armament și de muniție pe calibrul 9,19 milimetri, împreună cu partenerii noștri din străinătate și din țară, având în vedere că Jandarmeria Română execută misiuni în cooperare cu Poliția Română, care a trecut parțial la acest tip de calibru și de armament", precizează marți, căpitan Bogdan Dobre, din cadrul Serviciului Tehnic, Direcția Logistică a Jandarmeriei Române, în cadrul unei postări video pe Facebook.

 Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, maior Irina Drăgan, a declarat pentru AGERPRES că "aceste achiziții se vor face numai în situația în care vor fi bani de la buget, stadiul actual fiind acela de intenție de achiziție".
 

"Dacă nu vor fi bani, nu se va realiza. Procedura are mai mulți pași. Un prim pas este anunțul de intenție pentru achiziție în SEAP, mai departe trebuie să existe bani la buget, iar firmele interesate care îndeplinesc cerințele noastre să depună oferte", a afirmat Drăgan pentru sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii