Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM Constanța, despre accidentul de muncă de la CNE Cernavodă. Un lăcătuș și-a pierdut viața

ro

07 Jul, 2020 13:50 3384 Marime text
  • Accident de muncă la CNE Cernavodă.
  • Salvatorii nu au mai putut face nimic pentru un lăcătuș care și-a pierdut viața.
Este vorba despre un lăcătuș de 47 de ani. ITM Constanța a demarat deja cercetărilepentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

Astăzi, în data de 07 iulie, în jurul orei 11.40 în cadrul unei societăți care executa lucrări pe platforma CNE și cu care aceasta avea contract, a avut loc un incident soldat cu decesul unui angajat de 47 de ani, de profesie lăcătuș. 

Accidentul s-a produs la platforma CNE Cernavodă, la reactorul de la Unitatea 1. O echipă din care făcea parte și victim efectua demontarea unui perete  al protecției bilogice al unei plăci de plumb al reactorului de la Unitatea 1.

Din păcate, în timpul activității o placă s-a desprins și l-a lovit în zona capului. A fost chemat SMURD-ul , au avut o încercare de resuscitarea a victimei, dar aceasta, din păcate, a decedat, fiind vorba despre accident de muncă mortal. ITM Constanța a demarat deja cercetările, aflându-se deja la fața locului un colag care a început cercetarea. Se fac măsurători, fotografii, a declarat pentru ZIUA de Constanța, Bola Eugen, Inspectoratul Teritorial de Muncă.

SN Nuclearelectrica SA a informat autoritățile (Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția Română) conform cerințelor legale și urmează ca autoritățile să efectueze investigațiile aferente pentru a afla cauzele și circumstanțele care au condus la accident.

SN Nuclearelectrica SA anunta ca în data de 07.07.2020, la CNE Cernavoda a avut loc un accident in urma caruia un coleg a decedat. Colegul nostru  face parte din personalul contractor al centralei.

Din păcate, deși serviciul de ambulanță a ajuns la fața locului în timp rapid, s-a constatat decesul.

SN Nuclearelectrica SA a informat autoritățile (Inspectoratul Teritorial de Munca si Poliția Română) conform cerintelor legale și urmează ca autoritățile să efectueze investigațiile aferente  pentru a afla cauzele și circumstanțele care au condus la accident.

SN Nuclearelectrica SA prezintă condoleanțe familiei și regretă profund acest accident!, a transmis SN Nuclearelectrica SA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii