Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM Constanţa a sesizat parchetul privind șapte angajatori. Iată motivul!

ro

04 Sep, 2017 13:32 2020 Marime text
Inspecția Teritorială a Muncii Constanţa a finalizat campania de control pe litoralul românesc.

Potrivit Programului Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2017, în perioada 01.07.2017- 01.09.2017 s-a  desfășurat ”Campania Națională privind identificarea și combaterea  cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă  în unități care desfășoară activitate pe Litoralul Mării Negre”.

Întrunirea care a avut loc pe data de 01.09.2017 a încheiat oficial Campania Litoral. A participat, din partea  Inspectiei Muncii București Inspectorul General de Stat  Dantes – Nicolae Bratu, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța  şi inspectorii de muncă din cadrul celor două servicii de control.
 
Serviciul Control Relaţii de Munca  a verificat un numar de 722 agenti economici din care 45 au fost sanctionaţi. S-au aplicat 36 amenzi în valoare de 442.000 lei și au fost dispuse un număr de 451 măsuri cu termen de remediere.

 Au fost depistate 100 persoane  care nu aveau încheiat contract individual de munca sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în baza de date REVISAL, din care 26 cetățeni străini.

Au fost inaintate 7 sesizări catre  Parchetul de pe Lângă Judecatoria Constanta din care 3 propuneri de cercetare penală, pentru angajatori unde au fost depistate mai mult de 5 persoane  cu muncă nedeclarată, pentru a  se stabili daca angajatorii se fac vinovați de încălcarea prevederilor art. 264 (3) din Legea 53 / 2003 republicată şi alte 4 propuneri, unde s-a constatat că nu se respecta regimul de lucru al minorilor.       

         Neconformităţi depistate :              
-           Neevidentierea reală a orelor de lucru prestate de salariaţi;
-           Neacordarea repausului săptămânal;
-           Nerespectarea prevederilor legale privind timpul de muncă și de odihnă, munca suplimentară și munca de noapte;
-           Neacordarea drepturilor salariale la termenul prevăzut in contractul de muncă;
-           Neîndeplinirea măsurilor dispuse cu ocazia altor controale.
 
Serviciul Control Securitate şi Sănătate in Muncă a verificat un număr de 189 angajatori,  cu un număr de 5.147 salariați. Au dispus un număr de 399 măsuri de remediere a neconformităţilor constatate, s-au aplicat 2 amenzi contravenționale în valoare de 9.000 lei. 

        Neconformități depistate:
-           Semnalizarea de securitate necorespunzătoare;
-           Truse sanitare incomplete;
-           Lipsă program de instruire și testare;
-           Nepurtarea echipamentului individual de protecție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii