Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea „E mult mai ușor să previi un incendiu decât să-l stingi!”. Recomandări

ro

27 Jan, 2021 11:08 1187 Marime text
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a făcut o serie de recomandări legate de regulile de apărare împotriva incendiilor specifice perioadei de iarnă.
În perioada iernii majoritatea incendiilor sunt provocate de suprasolicitarea instalaţiilor şi aparatelor electrice sau pot izbucnii de la sistemele de încălzire locală (sobe cu sau fără acumulare de căldură) care, exploatate necorespunzător sau nesupravegheate, pot provoca adevărate tragedii.

Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în judeţ, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa recomandă cetăţenilor care utilizează la încălzirea locuinţelor, sobe sau aparate ori mijloace electrice de încălzire, să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor de locuinţe:
  • înainte de folosire, sobele şi coşurile de fum trebuie verificate amănunţit şi dacă este cazul, reparate sau curăţate corespunzător înainte de a fi utilizate;
  • amplasaţi în faţa uşiţelor sobelor o taviţă metalică pentru a vă feri de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului;
  • nu lăsaţi sobele în funcţiune fără supraveghere;
  • nu utilizaţi instalaţiile şi aparatele electrice cu defecţiuni sau improvizaţii;
  • nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice, prin amplasarea mai multor consumatori pe aceeaşi reţea;
  • lucrările de întreţinere şi reparaţii la instalaţiile electrice se execută numai de personal autorizat;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire (sobe ori  aparatele de încălzire electrice). 

 Cetăţeni, nu uitaţi! „E mult mai ușor să previi un incendiu decât să-l stingi!”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii