Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie va face parte azi dintr-un sobor de arhierei. Vezi unde şi cu ce prilej

ro

21 Jul, 2019 00:11 2349 Marime text
Cu prilejul cinstirii Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, astăzi, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, răspunde invitației Preasfințitului Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca din jud. Teleorman, așezământ monahal ocrotit de către Sfânta Mironosiță Maria Magdalena.
 
Din acelaşi sobor de arhierei vor mai face parte preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, și preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți.

Mănăs­tirea Pantocrator se află în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, din judeţul Teleorman, la 60 de kilometri de Bucureşti, pe şoseaua ce merge spre Alexandria.

A fost construită pe locul fostului spital al comunei Drăgăneşti Vlaşca, începând cu anul 2012. Construcţia spi­talului data din anul 1916, el fiind ridicat pentru veteranii de război.

După aceea, pânî în anul 1970, spitalul a fost folosit ca spital comunal. Apoi, a fost părăsit.

Complexul monahal cuprinde următoarele edificii: bise­rica mare, închinată Sfântului Ioan Evanghelistul, Paraclisul, închinat Sfintei Maria Magdalena;
Altarul de vară, închinat Schimbării la Faţă a Domnului; stăreţia, chiliile şi trapeza.

Sursa foto: Crestinortodox.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii