Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului – „Bucuria, lumina și dragostea să vă fie razele în care să se scalde sufletele voastre”

ro

31 Dec, 2020 00:00 2377 Marime text
  • Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie a transmis un mesaj la final de an 2020
  • El le dorește oamenilor un an plin de credință și iubire

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a transmis un mesaj cu prilejul Noului An, pentru constănţenii ortodocşi.



„Suntem în ultima zi a anului din 2020. Un an cu cifre rotunde, dar cu multe cumpene. Anul în care boala și frica i-a cuprins pe mulți din semenii noștri. Cu toate acestea, Dumnezeu ne-a păzit, am ajuns cei mai mulți până în ultima zi a anului 2020.

Mâine, anul se înnoiește, cum spune colindul. Intrăm în anul 2021. Intrăm cu încredere, Dumnezeu ne-a ajutat să ajungem aici. El ne va ajuta să pășim în anul următor. Și anul următor, Dumnezeu îl vrea bun pentru noi. Depinde de noi cum ne adunăm puterile sufletului, cum ne rugăm, cum punem în cumpănă binele și răul - să alegem binele și răul să-l dăm deoparte. Să fie anul credinței, a rugăciunii, al vieții celei de comuniune cu Dumnezeu. Să fim mai iubitori unii față de alții. Să ne înfrățim mai mult, să fim mai milostivi, mai doritori de împărtășirea dragostei și să rămânem cu Dumnezeu în fiecare clipă. Și fiecare zi să fie o zi de mântuire, prin rugăciune, prin dragoste.

Anul depinde în totalitate de noi. Dumnezeu ne răspunde numai cu bine dacă facem binele, dacă cerem ajutorul, dacă stăm înaintea Lui cu credință, cu nădejde, cu dragoste și rugăciune. Dacă Îl ținem în viața noastră în permanență prin rugăciune.

Vă doresc să întâmpinați anul nou cu cele mai adânci, curate și sfinte sentimente, cu dorirea ca Dumnezeu să locuiască în mintea și inima noastră, să ne însoțească pașii vieții noastre. La mulți ani! Bucuria, lumina și dragostea să vă fie razele în care să se scalde sufletele voastre. Să fim cu toții în bună înțelegere, în dragoste și pace și Domnul care astăzi și-a primit numele să reverse prin numele său asupra noastră darurile sale, iar Sfântul Vasile, care străjuiește începutul anului să ne fie însoțitor! La mulți ani”, a transmis IPS Teodosie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii