Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Tulcea Tineri surprinși în timp ce vindeau materiale pirotehnice. S-au ales cu dosare penale

ro

28 Dec, 2020 11:53 1706 Marime text
  • Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea participă, și în acest an, la acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, declanșată la nivel național, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, și atrage atenția cu privire la utilizarea responsabilă a acestora.
În perioada 23 noiembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, poliţiştii tulceni acţionează pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

În ziua de 24 decembrie a.c., polițiștii tulceni au desfășurat o actiune pe raza comunei Stejaru, județul Tulcea, unde au depistat un bărbat de 20 de ani, din comuna Stajaru, care deținea peste 40 de de bucăți de petarde F3, articolele pirotehnice fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Isaccea au depistat o femeie de 21 de ani din județul Galați și 2 bărbați de 20 de ani, ambii din Măcin, care dețineau 12 elemente pirotehnice din categoria P1 precum și un dispozitiv pirotehnic din categoria F1, întreaga cantitate fiind indisponibilizată.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
 
Polițiștii vă sfătuiesc să nu achiziționați materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizați orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.
 
În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au intensificat activitățile în ceea ce privește identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.
 
Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii. Totodată, utilizarea articolelor pirotehnice fără respectarea instrucțiunilor de folosire și a obligațiilor legale poate conduce la vătămări corporale grave, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii