Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Tulcea Rezultatele acțiunii Tispol-”Alcohol/Drugs”. Au fost întocmite dosare penale

ro

22 Jun, 2020 12:58 984 Marime text
  • În perioada 15 - 22 iunie a.c., polițiștii tulceni, alături de polițiștii rutieri din alte 28 de state europene, au desfășurat campania preventivă ” Alcohol/Drugs”, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, operațiune care se înscrie în calendarul de activități al Organizațiilor Polițiilor Europene ( T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2020.
Obiectivul actiunii a fost prevenirea și combaterea conducerii pe drumurile publice a vehiculelor, de către persoane care se află sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii au acționat, în special pe principalele sectoare de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere din județul Tulcea.

Astfel, polițiștii au aplicat  30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.150 de lei, și au constatat 4 infracțiuni.

Exemple:

La data de 20 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Oraș Măcin au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Carcaliu, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza localității Carcaliu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0, 50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
La data de 20 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Niculițel, județul Tulcea în timp ce conducea un auto pe raza localității Parcheș, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0, 55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
La data de 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mahmudia au depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Mahmudia, județul Tulcea în timp ce conducea un auto pe raza localității Mahmudia, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0, 83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
La data de 19 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat de 46 de ani, din localitatea Mineri, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe strada Barajului, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0, 52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii