Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor din autoturisme

ro

18 May, 2021 19:02 1258 Marime text
  • Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, acționeză în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, mai exact pe linia prevenirii furturilor din autoturisme.
În această săptămână, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, acționeză în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, mai exact pe linia prevenirii furturilor din autoturisme.

Din cazuistica ultimilor ani, a rezultat că hoţii de autoturisme apelează, în general, la forţarea încuietorilor şi contactului sau chiar sustragerea unor componente auto.

Totodată, pe fondul progresului tehnologic, a început să se dezvolte un nou mod de operare, bazat pe dispozitive electronice care acţionează asupra sistemelor de închidere centralizată a autoturismului.

Pentru prevenirea comiterii unor astfel de fapte, polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni:

- nu lăsați în interior detectorul radar, GPS-ul, telefoane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, sume de bani sau alte obiecte personale, chiar şi atunci când părăsiți autoturismul pentru o foarte scurtă perioadă de timp;

- parcaţi autoturismul astfel încât sa fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi, pe cât posibil, în locuri iluminate şi cât mai circulate;

- în stațiile de alimentare cu carburanți sau în parcările hipermarketurilor, acționați sistemul de închidere a ușilor, chiar dacă vă aflați în interiorul sau în exteriorul autovehiculului;

- atunci când părăsiți autovehiculul și acționați închiderea centralizată, asigurați-vă că portierele s-au închis complet.
 
Activitățile se înscriu în Programul Național de Prevenire a Infracţiunilor contra Patrimoniului, iar obiectivul acestora constă în pregătirea antivictimală a cetățenilor și descurajarea potențialilor infractori.

Sursa foto: IPJ Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii