Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Continuă activitățile informative pentru prevenirea violenței în familie

ro

18 Nov, 2020 22:57 1169 Marime text
  • Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, în cursul zilei de ieri, activități informativ-preventive pentru prevenirea violenței în familie, în mai multe zone din municipiul Constanța.
  • Activitățile preventive desfășurate se subscriu Campaniei Naționale de Prevenire a Violenței Domestice Bright Sky.
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, în cursul zilei de ieri, activități informativ-preventive pentru prevenirea violenței în familie, în mai multe zone din municipiul Constanța.

Aplicația pentru victimele violenței în familie, Bright Sky România este o aplicație gratuită dezvoltată de Vodafone România în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania și oferă utilizatorilor – persoane abuzate în familie sau care sunt îngrijorate pentru o persoană cunoscută, - asistență și informații utile în cazul situațiilor de abuz.

Aplicația este disponibilă gratuit în Google Playstore și în App Store în limbile română, engleză și maghiară și poate fi instalată atât pe terminalele de operare Android cât și pe cele cu iOS.

Pentru a utiliza aplicația, polițiștii fac câteva sugestii, utile victimelor violenței în familie:

* Pentru propria dvs. protecție, vă sfătuim să descărcați aplicația doar pe un dispozitiv de încredere la care agresorul nu are acces (telefon mobil, tabletă).

* Este de preferat să completați chestionarele online din aplicație într-un loc unde nu vă întrerupe și nu vă influențează nimeni, pentru ca rezultatul să reflecte cât mai bine adevărul.

* Chestionarele „Sunt expus/ă la risc?” și ”Membru al familiei sau prieten expus riscului” din aplicație sunt concepute pentru a oferi utilizatorilor indicii asupra semnelor de abuz potențial din relația lor sau a rudelor/cunoscuților. Totuși, aceste chestionare nu ar trebui să fie considerate drept singurul indiciu al stării de sănătate a relației. Dacă nu sunteți siguri și simțiți că pericolul este potențial, vă recomandăm întotdeauna să contactați cel mai apropiat serviciu de asistență sau să aflați mai multe despre cum puteți ajuta pe cineva cunoscut, folosind aplicația Bright Sky România.

* În scop de confidențialitate/siguranță, unele adrese din instrumentul ”Găsește ajutor” al aplicației, nu sunt publicate/afișate. Puteți contacta aceste organizații care oferă servicii de consiliere/adăpost prin telefon și astfel veți afla și adresa exactă.

*Dacă vă simțiți în pericol, nu ezitați să apelați numărul de urgență 112!


Activitățile preventive desfășurate se subscriu Campaniei Naționale de Prevenire a Violenței Domestice Bright Sky.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii