Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii la Oil Terminal. Compania va moderniza rezervorul de la Secţia Platformă Sud

ro

25 Jan, 2018 00:00 2398 Marime text
SC Oil Terminal SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Modernizare Rezervor T30 - Secţia Platformă Sud“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Având în vedere durata de exploatare, precum şi condiţiile de amplasare pentru rezervorul T30 (mediu salin), s-a constatat apariţia fenomenului de coroziune la nivelul capacului plutitor. În urma întreruperii temporare din procesul de depozitare şi a verificărilor interioare, s-a observat acelaşi fenomen la nivelul tablelor de fund, precum şi la elementele sistemului de încălzire interior, făcând improprie continuarea activităţii de stocare în condiţii de siguranţă. Drept rezultat, sunt necesare lucrări de reparaţii la reperele menţionate pentru aducerea rezervorului la parametrii optimi în vederea continuării activităţii.
 
Rezervorul R34S este de tip atmosferic, suprateran, cilindric, cu axă verticală, cu manta executată din tablă de oţel, echipat cu capac plutitor din otel. Destinaţia rezervorului nou va fi cea iniţială - de stocare a ţiţeiului în vederea livrării. Lucrările de modernizare care se vor efectua constau în: refacere pat elastic; realizare fund - având în vedere starea avansată de coroziune, acesta va fi înlocuit în totalitate; refacerea totală a sistemului de încălzire pentru produsul depozitat; supraînălţare rezervor, cu montaj virolă la partea inferioară manta; înlocuire capac; montaj capac plutitor; realizare racorduri noi pe mantă (intrare / ieşire abur/condens, racorduri pentru montajul generatoarelor spumă aeromecanică); montaj racorduri pe capac (gură de luat probe, racord pentru radar, racord pentru traductor temperatură); realizare instalaţie PSI; realizare podeţ pentru stâlp radar şi pentru gură de luat probe; refacere stâlp cu gură de luat probe; realizarea protecţiei anticorozive a rezervorului; instalaţie electrică pentru alimentarea circuitului de iluminat aferent rezervorului; instalaţie de legare la pământ a rezervorului. Montajul racordurilor se va face astfel încât să nu fie necesare modificări ale legăturilor de conducte.
 
Prin Certificatul de urbanism nr. 3471 din 7.11.2017 s-au solicitat următoarele avize: aviz securitate la incendiu; aviz ISC Constanţa; acord Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. Lucrările pentru modernizarea rezervorului T30 se vor executa pe terenul proprietate a SC Oil Terminal SA, în cadrul Secţiei Platformă Sud, aflată pe teritoriul administrativ al municipiului Constanţa. Accesul în S.P. Sud se face din DN 39 (şoseaua Mangaliei). În interiorul Secţiei, accesul la rezervorul T30 se face din drumurile de incintă existente.
 
Vecinătăţile rezervorului sunt: la nord - zona comercială şi industrială; la sud - teren viran; la est - Portul Constanţa; la vest - DN 39. Suprafaţa amplasamentului este relativ plană şi orizontala. Terenul este stabil (neafectat de fenomene fizico-geologice active).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii