Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii la Hârşova Danube Cruises România SRL va reamenaja punctul de acostare a navelor fluviale de pasageri

ro

11 Jul, 2018 00:00 2056 Marime text
SC Danube Cruises România SRL intenţionează să reamenajeze punctul existent de acostare a navelor fluviale de pasageri. În acest sens, compania a depus la Agenţia pentru Proiecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Reamenajare punct existent de acostare nave fluviale de pasageri“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Terenul vizat are o suprafaţă de 515.00 mp şi este dat în folosinţă temporară firmei Danube Cruises România SRL, conform contractului de locaţie nr. 4691/01.07.2014, de către Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi. În prezent, suprafaţa de teren este ocupată de pământ şi nu este sistematizată. Sunt zone care se pot inunda la niveluri ridicate sau foarte ridicate ale Dunării, sunt zone care prezintă siguranţă în exploatare, dar sunt şi zone ce reprezintă un risc pentru pasagerii care coboară sau se urca pe vasele dunărene.
 
Pentru reamenajarea punctului de acostare existent, se vor efectua următoarele lucrări: ponton acostare de circa 26 m lungime şi 6 m lăţime la mal; pasarelă metalică pietonală cu lăţimea de 1,70 m şi lungimea de 27 m; ancastrament metalic pentru rezemarea la mal a pasarelei metalice; platforma supraînălţată la o cotă a Dunării + 640 cm de neinundabilitate pentru accesul pasagerilor la şi de la navă.
 
Accesul se realizează din drumul de acces strada Prospectul Dunării, în partea de nord a amplasamentului studiat. Pentru realizarea lucrărilor de construcţii, se vor executa săpături. Solul dislocat se va folosi astfel: o parte ca material de umplutură pentru săpăturile executate, iar o parte va fi împrăştiat pe amplasament pentru realizarea lucrărilor de sistematizare pe verticală. În prezent, suprafaţa de teren este ocupată de pământ şi nu este sistematizată. Sunt zone care se pot inunda la niveluri ridicate sau foarte ridicate ale Dunării, sunt zone care prezintă siguranţă în exploatare, dar sunt şi zone care reprezintă un risc pentru pasagerii care coboară sau se urca pe vasele dunărene. Funcţiunea propusă se pretează amplasării pe terenul studiat, deoarece acest teren se află în perimetrul construibil al oraşului Hârşova, în zona construcţiilor de locuinţe şi funcţiuni complementare, şi are categoria de folosinţă curţi construcţii, având acces la căile de circulaţie rutieră, pietonală şi fluvială.

Danube Cruises Romania SRL, în datele Registrului Comerţului 

Înmatriculată în anul 2002, firma are sediul social în Bucureşti, Piaţa Alba Iulia. Capitalul social subscris, de 7.500 de lei, integral vărsat, este compus din 500 de părţi sociale. Danube Cruises Romania SRL este controlată de Premium Beteiligungs GMBH, din Germania, cu 49% din capitalul social, şi Comănici Radu, cu 51% din capitalul social. Administratorul firmei, care desfăşoară activităţi de închiriere şi leasing cu maşini şi echipamente de transport pe apă, este Comănici Radu.
 
În anul fiscal 2015, societatea a avut 106 salariaţi, o cifră de afaceri de 14.207.715 lei şi un profit de 184.039 de lei. Cu 115 salariaţi în anul 2016, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 15.268.121 de lei şi un profit de 178.150 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 117 salariaţi, o cifră de afaceri de 18.553.055 de lei şi un profit de 258.320 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii