Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiții de peste 80 de milioane de lei RAJA SA va reabilita și moderniza stația de epurare din municipiul Onești (galerie foto)

ro

29 Jun, 2020 00:00 1398 Marime text
  • Valoarea contractului „Reabilitare și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“ se ridică la 80.128.971 de lei.
  • Semnarea contractului a avut loc ieri, în prezența directorului general Felix Stroe și a primarului Nicolae Gnatiuc.
  • Investițiile în noua stație de epurare includ reactoare biologice, stație de dezinfectare cu UV, rezervor de stocare biogaz, dar și altele.
Investiții în Onești! Compania de apă RAJA SA va implementa în perioada viitoare contractul de lucrări privind „Reabilitarea și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“, a cărui valoare se ridică la 80.128.971 de lei.
Semnarea contractului a avut loc ieri, la onești, în prezența lui Felix Stroe, directorul general al RAJA SA, dar și a lui Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești. De asemenea, la eveniment au mai participat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, dar și Ion Preda, director Dezvoltare și finanțări externe în cadrul RAJA SA. Totodată, printre cei prezenți s-au mai aflat Liviu Soldan, din partea OCSA Construcții și Infrastructură SRL, dar și Cătălin Bălan, director MFR - AM.
Obiectivul general al contractului este asigurarea implementării corespunzătoare a Proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în Municipiul Onești în perioada 2014 - 2020“.

Stația existentă, construită în 1948


De menționat că stația de epurare din localitate a fost construită în perioada 1948 – 1953, ulterior fiind supusă unor lucrări de modernizare în 1976.
Totuși, în prezent, stația existentă deține o tehnologie învechită, ce necesită ample lucrări de reabilitare și retehnologizare.
Potrivit datelor oficiale, în cadrul contractului vor fi efectuate o serie de investiții, după cum urmează: cămin deversor intrare, bazin de retenție, stație de preluare vidanje, hala de pretratare mecanică, decantoare primare, cameră de amestec și distribuție pentru reactoarele biologice, reactoare biologice, dar și stație de dezinfectare cu UV.

„Se vor respecta toți indicatorii de mediu impuși“


Vor fi realizate, de asemenea, cămine de măsurare debit, o stație de pompare spumă și grăsimi, stație de pompare nămol primar, o hală de îngroșare și deshidratare nămol, rezervor de fermentare anaerobă a nămolului, rezervor de stocare biogaz, depozit de nămol deshidratat, precum și închidere depozit de nămol.
Prin noul contract semnat ieri, a cărui valoare se ridică, așa cum am menționat anterior, la 80.128.971 lei,  RAJA S.A.va construi o stație de epurare cu o capacitate de 41.500 de locuitori echivalenți, conform ultimelor tehnologii în materie. Stația va beneficia inclusiv de treaptă de tratare terțiară cu dezinfectare UV a efluentului.
„Prin realizarea acestei investiții, se vor respecta toți indicatorii de mediu impuși de legislația europeană și națională, contribuind semnificativ la îmbunătățirea și protecția mediului și a sănătății populației aflate în aria Proiectului“, au precizat reprezentanții companiei de apă RAJA SA.

Citește și:

RAJA SA Constanța:
Semnarea Contractului de lucrări „Reabilitarea și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“ (galerie foto + video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii