Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:08 18 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii de peste 27 de milioane de lei la Hârşova Şase străzi din oraş vor fi reabilitate complet cu fonduri europene (galerie foto)

ro

12 Apr, 2014 00:00 1509 Marime text
Oraşul Hârşova face adevărate progrese în privinţa modernizării urbane. Primăria din Hârşova a fost, ieri, gazda evenimentului de lansare a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de străzi urbane a oraşului Hârşova“. Proiectul îşi propune dezvoltarea durabilă și echilibrată a orașului Hârșova în vederea creșterii rolului de catalizator al dezvoltării economice și sociale în zona de nord-est a județului Constanța, precum şi sporirea accesibilității centrului urban, a mobilității populației, bunurilor și serviciilor ca premisă de bază a asigurării coeziunii economice și sociale a micro-regiunii.

De beneficiile programului de asfaltare se vor bucura persoanele cu dizabilităţi, navetiștii din localitățile rurale învecinate, întreprinzătorii existenți și cei potențiali, turiștii și populația care tranzitează orașul Hârșova. „Beneficiarii direcţi ai programului de asfaltare sunt toţi cei 11.000 de locuitori ai oraşului, dar nu numai. În jurul urbei gravitează încă nouă comune, localităţi care sunt arondate Judecătoriei şi parchetului, dar şi Spitalului Orăşenesc. Beneficiari sunt chiar şi locuitorii din imediata vecinătate, din balta Brăilei, din judeţele Ialomiţa sau Tulcea“, a declarat edilul de la Hârşova, Tudor Nădrag. Valoarea totală a proiectului este de 27.050.534,32 de lei, din care 18.830.875,27 de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 2.503.526,77 de lei sunt fonduri de la Bugetul Național, iar 435.395,96 lei reprezintă cofinanțare eligibilă a UAT Orașul Hârșova.

„Iată că am reuşit să aducem şase milioane de euro din banii europeni în această comunitate. Lucrarea realizată prin acest program constă în turnarea unui strat dublu de asfalt, montarea de borduri, reabilitarea trotuarelor şi amenajarea alveolelor pentru staţiile de autobuz şi realizarea unor aliniamente cu spaţii verzi pe toate cele şase străzi cuprinse în program. Este vorba despre străzile Vadului, Traian, Nicolae Țărcă, Decebal, Lunii, Revoluției, în total o suprafaţă de peste 6.200  de metri. Însă ne vom strădui ca din această sumă să reuşim să reabilităm 10 kilometri de străzi“, a adăugat şeful administraţiei publice locale de la Hârşova, Tudor Nădrag. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, termenul se va finaliza pe 14 august 2015.
La evenimentul de lansare a proiectului au participat şi aleşi locali din localităţile învecinate: „Îi felicităm pentru acest program şi le urăm succes în toate proiectele pe care le desfăşoară şi le vor desfăşura“, le-a urat aleşilor locali de la Hârşova gospodarul-şef al comunei Topalu, Gheorghe Murat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii