Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întreţinerea de iarnă a drumurilor naţionale din judeţul Constanţa şi a Autostrăzii A2, contestată la CNSC. Ce s-a decis (document)

ro

22 Feb, 2017 00:00 2438 Marime text
Diferit SRL şi Trameco SA au depus contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), formulate împotriva rezultatelor procedurii aferente Lotului 2 şi Lotului 6, emise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA) - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
La CNSC au apelat societăţile Diferit SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, şi Trameco SA, cu sediul în Oradea, care au depus contestaţii formulate împotriva rezultatelor procedurii aferente loturilor 2 şi 6, emise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA) - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, în calitate de autoritate contractantă în procedura (licitaţie deschisă) organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Întreţinere curentă pe timp de iarnă 2016-2020 DRDP Constanţa: Lot 1 - SDN Brăila, Lot 2 - SDN Constanţa, Lot 3 - SDN Călăraşi, Lot 4 - SDN Slobozia, Lot 5 - SDN Tulcea, Lot 6 - Autostrada A2 - Lehliu - Cernavodă, Lot 7 Autostrada A2 + A4 - Constanţa“, cu anunţ de participare nr. 168344, publicat în SEAP la data de 20.05.2016. 

Ce au solicitat cele două contestatoare

SC Diferit SRL a solicitat CNSC anularea deciziei consemnate în adresa nr. 70427/15.12.2016, prin care oferta sa a fost respinsă ca inacceptabilă; anularea deciziei prin care oferta depusă de SC Oyl Company Holding AG SRL a fost desemnată câştigătoare; anularea raportului procedurii în ceea ce priveşte declararea drept inacceptabilă a ofertei sale şi câştigătoare oferta SC Oyl Company Holding AG SRL, precum şi a actelor subsecvente; obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertelor mai sus menţionate.
 
Mai departe, SC Trameco SA a solicitat anularea comunicării rezultatului procedurii nr. 70372/15.12.2016, comunicat subscrisei de către DRDP Constanţa, ca neîntemeiată şi nelegală; anularea comunicării rezultatului procedurii către SC Itaro SRL, operatorul economic declarat câştigător; anularea raportului procedurii de atribuire şi a tuturor actelor subsecvente acestuia; obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei subscrisei,
depuse în prezenta procedură, şi emiterea în consecinţă a unui nou rezultat, cu respectarea prevederilor legale.
 
De asemenea, prin Adresa nr. 41/17.01.2017, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, SC Itaro SRL, cu sediul în Slobozia, a înaintat o cerere de intervenţie, solicitând, pe de o parte, suspendarea soluţionării contestaţiei SC Trameco SA şi, pe de altă parte, respingerea ei, ca nefondată. Şi Oyl Company Holding AG SRL, cu sediul în Slobozia, a înaintat o cerere de intervenţie, solicitând CNSC, pe de o parte, suspendarea soluţionării contestaţiei SC Diferit SRL şi, pe de altă parte, respingerea ei, ca nefondată. 

Iată ce a decis CNSC! 

Consiliul a admis, în principiu, cererile de intervenţie aparţinând SC Oyl Company Holding AG SRL şi SC Itaro SRL, formulate în
contradictoriu cu contestatoarele rezultatului din loturile în care primele au fost desemnate câştigătoare (2 şi 6). CNSC a luat act de renunţarea intervenientelor la solicitarea de suspendare a soluţionării contestaţiilor. De asemenea, a respins excepţiile invocate de interveniente, ca nefondate. CNSC a respins contestaţiile formulate de SC Diferit SRL şi de SC Trameco SA, prima, împotriva rezultatului pentru Lotul 2 şi cea de-a doua, împotriva rezultatului pentru Lotul 6, în contradictoriu cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA) - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, ca nefondate. Admite, pe fond, cererile de intervenţie aparţinând SC Oyl Company Holding AG SRL şi SC Itaro SRL, menţinând rezultatul actual al procedurii iniţiate prin anunţul de participare nr. 168344, publicat în SEAP la data de 20.05.2016, pentru loturile 2 şi 6.

Despre Despre Trameco SA

Înfiinţată în anul 1991, firma are sediul social în Oradea. Capitalul social subscris, de 2.334.022,5 lei, integral vărsat, este compus din 933.609 acţiuni. Acţionar Persoană Juridică este Selina SRL, cu 93,40% din capitalul social, iar Acţionarii Listă deţin 6,60% din capitalul social. Persoane Împuternicite sunt Eugen Ioan HudriciuBogdan-Ion Hudriciu şi Dan-Ovidiu Coloji. Trameco SA se ocupă de transporturi rutiere de mărfuri.

Despre Diferit SRL 

Înmatriculată în anul 2001, societatea are sediul social în municipiul Cluj-Napoca. Capitalul social subscris, de 200.400 de lei, integral vărsat, este compus din 10.020 de părţi sociale. Asociaţii societăţii sunt: Daniela Denisa Petri, născută pe 26.03.1971, în Dej, Cluj, cu 25% din capitalul social, şi Nicolae Petri, născut pe 25.03.1971, în Vişeu de Sus, Maramureş, cu 75% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor, este Grigore Vadean.

Despre Oyl Company Holding AG SRL 

Cu sediul social în municipiul Slobozia, firma a fost înfiinţată în anul 2006. Capitalul social subscris, de 2.456.970 de lei, integral vărsat, este compus din 245.697 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator este Corneliu Dragomir, născut pe 1.09.1964, în Smirna, Ialomiţa. Oyl Company Holding AG SRL execută lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor.

Despre Itaro SRL 

Firma a fost înmatriculată în anul 1994 şi are sediul social în municipiul Slobozia. Capitalul social subscris, de 100.000 de lei, integral vărsat, este compus din 10.000 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator este Doru Roşca, născut pe 12.09.1963, în Dorohoi, Botoşani. Itaro SRL se ocupă de transporturi rutiere de mărfuri.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta decizia CNSC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii