Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Laura Alexandra Antonaru „Dacă voi descoperi ceva pentru umanitate, va fi benefic şi pentru România"

ro

15 Jun, 2012 02:16 3238 Marime text
sintezainterviu.jpgÎnvăţarea biologiei a început pentru Laura Alexandra Antonaru din curiozitate. „Puneam foarte multe întrebări şi au existat oameni care să mă susţină (cadre didactice, părinţi, etc.) Mare parte din alegerile mele în viaţă s-au bazat pe întâmplări mai mult sau mai puţin plăcute. Am fost sfătuită de câteva ori să-mi regândesc opţiunile, însă doar de persoane care îmi doreau binele. Nu aş fi reuşit fără susţinerea celor din jurul meu", a precizat la Interviu Online olimpica Laura Antonaru.

„Aş vrea să fac cercetare în microbiologie sau în biologie medicală"

Laura Antonaru îşi doreşte să facă cercetare în microbiologie sau biologie medicală, însă nu s-a hotărât încă. „Din păcate, dacă aş rămâne în România, nu aş avea prea multe şanse pentru a continua acest vis al meu. Pentru început, Anglia este una dintre opţiunile mele, altă posibilitate este să fac primii trei ani de medicină în România şi apoi să continui în SUA, dar, la fel, încă nu m-am decis", mai spune Laura.

Bacalaureatul Olimpicilor, atmosferă tensionată

Laura Antonaru spune că Bac-ul olimpicilor, ca orice examen, a avut parte de o atmosferă destul de tensionată. „Nu aş folosi exact cuvântul concurenţă, la urma urmelor ne luptam doar cu foile albe din faţa noastră nu unii cu alţii. Mi-a părut rău de sportivii care nu au trecut Bac-ul, deoarece se concentraseră prea mult pe pasiunea lor. Trebuie să recunosc faptul că măsurile anticopiat au fost exagerate uneori. De exemplu, am auzit că într-o clasă nu s-a permis accesul cu gecile, chiar daca era frig", a povestit Laura.

„Simt că am avut noroc"

Laura nu s-a gândit niciodată la modul serios că ar trebui să rămână în România pentru că e nevoie de oameni deosebiţi şi aici. „Sunt o persoană egoistă: dacă am o şansă să mă dezvolt, nu doresc să o ratez. În plus, consider că dacă voi descoperi vreodată ceva util pentru umanitate, va fi benefic şi pentru cetăţenii României. Cea mai mare recompensă pe care am primit-o este şansa de a mă concentra pe biologie. Am descoperit că-mi place la nebunie, că asta e ceea ce-mi doresc să fac în viaţă", a mai spus eleva.

Interviul integral îl puteţi citi pe www.ziuaconstanta.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii