Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenție de trei ore a salvamontiștilor Bărbat căzut printre stânci în munţii Căpăţânii

ro

29 Nov, 2019 19:37 1693 Marime text
Salvamontiştii vâlceni au intervenit vineri pentru salvarea unui bărbat căzut printre stânci în satul Romanii de Sus, oraşul Horezu, potrivit agerpres.ro. 

Potrivit şefului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, bărbatul, care după haine pare a fi pădurar, s-a prăbuşit aproape 100 de metri în gol, pentru scoaterea lui de acolo intervenindu-se mai bine de trei ore.

"Am fost noi, de la Salvamont şi încă doi bărbaţi pe care i-am găsit acolo, cel mai probabil prieteni de-ai lui. E fost o intervenţie extrem de dificilă pentru că este o zonă stâncoasă, abruptă şi greu accesibilă pentru că stâncile erau umede şi foarte alunecoase. Bărbatul a căzut aproximativ 100 de metri în gol şi dacă nu avea prezenţa de spirit să se prindă cu membrele de pereţii stâncoşi se mai ducea încă 100 de metri în jos. L-am scos de acolo cu o tragă pe verticală şi l-am dus într-o zonă sigură de unde a fost preluat de o ambulanţă SAJ. Nu ştiu despre starea lui de sănătate, că nu am avut timp să-l examinăm, însă avea multe traumatisme", a spus şeful Salvamont Vâlcea.

Reprezentanţii ISU Vâlcea, care s-au deplasat în zonă cu un echipaj SMURD alături de salvamontişti şi jandarmi montani, au precizat că bărbatul a fost preluat de cei de la Ambulanţa Vâlcea conştient, cu politraumatisme şi excoriaţii, fiind transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe din Horezu pentru investigaţii medicale amănunţite. 


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii