Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interdicţiile unui preşedinte suspendat Nicuşor Constantinescu nu se poate apropia de Consiliul Judeţean

ro

06 Dec, 2014 00:00 2215 Marime text
Procurorii constănţeni au judecat, ieri, o nouă contestaţie formulată în Dosarul Centrului Militar Zonal de şeful suspendat al CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu. Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis ca Nicuşor Daniel Constantinescu sa fie eliberat din arest.

Cererea de punere în libertate formulată de preşedintele suspendat al CJC a ajuns, vineri, pe masa judecătoarei Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanţa. În dosar, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este acuzat de abuz în serviciu pentru că, susţin procurorii, în perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, Constantinescu nu ar fi asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. Mai precis, şeful suspendat al CJC este bănuit că nu ar fi efectuat reparaţiile necesare la sediul CMZ, că ar fi dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a centrului şi că ar fi încercat să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupă în prezent.
 
Citeşte rechizitoriul în cauză aici.
 
Cu toate că este liber să părăsească arestul Penitenciarului Spital Rahova şi să se întoarcă acasă, şeful suspendat al CJC nu are voie să părăsească ţara, deşi în urmă cu o lună acesta s-a întors în România din Turcia, acolo unde, susţine el, a mers pentru a se trata de cancer, după ce a plecat din Statele Unite ale Americii.

Iată ce a decis Curtea de Apel

Redăm întocmai încheierea instanţei:
„În baza articolului 206 cod procedură penală şi articolului 242 aliniatul 2 cod procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat Constantinescu Nicuşor Daniel împotriva încheierii din data de 02.12.2014 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 14182/3/2014.
Desfiinţează în parte încheierea din data de 02.12.2014 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 14182/3/2014 şi rejudecând dispune:
Respinge cererea de menţinere a măsurii arestării preventive.
În baza articolului 242 aliniatul 2 cod procedură penală în ref. la articolului 211 cod procedură penală, admite cererea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar.
Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel cu măsura prevăzută de articolul 202 aliniatul 4 lit. b cod procedură penală în ref. la articolului 211 şi urm. cod procedură penală, respectiv controlul judiciar“.

Obligat să se prezinte la Poliţia Municipiului Constanţa, unde şi Radu Mazăre dă cu subsemnatul

„În baza articolului 215 aliniatul 1 cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Constanţa desemnat organ cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.“

Interzis să ia legătura cu persoane din Consiliul Judeţean Constanţa 

„În baza articolului 215 aliniatul 2 cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel trebuie să respecte următoarele obligaţii:
  a) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care a luat măsura;
  d) să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni.
  f) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
  j) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
În baza articolului 215 aliniatul 3 şi 7 cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 5 din 04.09.2014 emis de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr.14182/3/2014 al Tribunalului Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.
Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii primei instanţe dacă nu sunt contrare prezentei decizii.
În baza articolului 275 aliniatul 3 cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului“.
 
Aşadar, după ce au fost colegi la Institutul de Marină, după ce au făcut afaceri împreună şi au împărţit funcţii în cadrul PSD Constanţa, pe Nicuşor Constantinescu şi pe Radu Mazăre îi mai leagă ceva: obligativitatea de a da cu subsemnatul în faţa ofiţerului de serviciu de la Poliţia Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • liana 06 Dec, 2014 12:37 ADMINISTRATOR ZIUA DE CT: DE CE CONSIDERATI CA TREBUIE SA POSTAM TOATE COMENTARIILE IN CARE DV JIGNITI SI ARUNCATI CU NOROI IN ORICINE? AȘ VREA SA VA ATENȚIONEZ CA NE AFLAM INTR-UN SPATIU PUBLIC. IN CAZUL IN CARE SE VA MAI REPETA NE VOM ADRESA PROVIDERULUI DV. MULTUMIM PENTRU INTELEGERE. DACA ADRESA DE E-MAIL ESTE BUNA DOAMNA LIANA VA UREZ O ZI BUNA. SARBATORI FERICITE.