Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întânire bilaterală Klaus Iohannis-Donald Trump. Se va discuta despre securitatea Mării Negre

ro

13 Aug, 2019 19:04 1463 Marime text
Klaus Iohannis va efectua în perioada 19-20 august o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump.

Cei doi oficiali vor discuta despre întărirea Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, conform știripesurse.ro

Președintele Klaus Iohannis va discuta cu președintele SUA, Donald Trump, despre securitatea în zona Mării Negre și totodată despre disponibilitatea României de a găzdui mai mulți militari americani în România.

În același timp, România este disponibilă să mai trimită efective militare în Afghanistan.

Securitatea Mării Negre este una dintre subiectele ce vor fi abordate în întâlnirea bilaterală dintre Klaus Iohannis și președintele american Donald Trump. Rusia are o prezență militară în Marea Neagră printr-o importantă bază în Crimeea.

Iohannis va exprima disponibilitatea României de a găzdui un număr mai mare de dispozitive militare ale NATO, prin brigada multinațională sau centrul de comandă care va fi stabilit în regiune.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a aprobat, la sfârșitul lunii trecute, forțele armate care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului, în anul 2020.

Astfel, 3.385 de militari, civili și polițiști din Armată și MAI vor participa la misiuni.

La întâlnire, șeful statului român va reitera chestiuni importante precum parteneriatul strategic, alocarea a 2% din PIB pentru Apărare și relația economică în creștere dintre cele două țări.

Sursă foto: Facebook/ Klaus Iohannis
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii