Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire la Guvern pe tema transferului de tehnologie, pentru înzestrarea armatei, la cele mai înalte standarde. Cu cine a vorbit Mihai Tudose

ro

30 Aug, 2017 11:26 2170 Marime text
Premierul Mihai Tudose a avut astăzi, o întâlnire cu reprezentanții companiei Lockheed Martin, pentru a discuta despre transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.
 
Conform surselor citate, la întâlnire au fost prezenți Jonathan Hoyle, vicepreședinte al companiei Lockheed Martin, și secretarul de stat în MApN Mircea Dușa.

Discuțiile între oficialii români și reprezentanții Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie la cele mai înalte standarde sunt "foarte avansate". La întâlnire s-a discutat și despre producția de camioane și despre modernizarea companiei Romaero, au precizat sursele citate.

Și ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit marți cu o delegație a companiei americane Lockheed Martin, discuțiile axându-se în principal pe o posibilă colaborare cu industria națională de apărare, după cum a informat MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.
 
Potrivit comunicatului, reprezentanții companiei americane, specializată în cercetarea, dezvoltarea, producția și integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, au prezentat oportunitățile de cooperare industrială și propuneri de colaborare cu industria națională de apărare.

La rândul lor, oficialii români au detaliat cele opt programe esențiale de înzestrare a Armatei României, dar și alte intenții privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în țara noastră, se menționa în comunicatul MApN.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii