Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire între ministrul Educației și Cercetării și reprezentanți ai CINCDR. Care au fost obiectivele

ro

09 Dec, 2019 22:11 1376 Marime text
Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a avut astăzi, 9 decembrie, o întâlnire cu reprezentanți ai Consiliului Institutelor Naționale de Cercetare-Dezvoltare din România (CINCDR).

În cadrul întâlnirii, s-au stabilit următoarele măsuri atât de necesare pentru dezvoltarea cercetării:
  • necesitatea introducerii finanțării instituționale de bază, începând cu anul 2020, ca răspuns la nevoia de predictibilitate în asigurarea finanțării activităților și strategiilor instituționale;
  • evaluarea programului-nucleu și implementarea soluțiilor identificate, analiza, actualizarea și corelarea indicatorilor naționali cu cei utilizați în evaluările internaționale;
  • elaborarea și implementarea de metodologii și proceduri de finanțare, evaluare și certificare, care să țină seamă de performanța în cercetare;
  • accelerarea programelor de finanțare din Planul Național de CDI și evaluarea internațională;
  • întâlniri periodice de consultare, pentru luarea deciziilor referitoare la îmbunătățirea activității, stabilirea țintelor de performanță, elaborarea strategiilor din domeniu.
Ministrul Monica Cristina Anisie a subliniat că politicile defectuoase ale ultimilor ani și lipsa dialogului au adus cercetarea într-o situație dificilă. Ministrul i-a asigurat pe cercetători că va depune toate eforturile pentru a încheia anul fără ca cineva sa aibă de suferit, din perspectiva proiectelor aflate în desfășurare.


„Cercetarea este o prioritate și este nevoie de un cadru legislativ care să asigure o finanțare bazată pe competitivitate și performanță în cercetare”, a declarat ministrul Monica Cristina Anisie. 


Ministerul Educației și Cercetării va elabora un plan de comunicare, adresat publicului larg - comunicate de presă, emisiuni, filme de promovare a INCD-urilor, a marilor proiecte de succes - prin care opinia publică să fie informată permanent asupra rezultatelor cercetării.


Sursa foto: edu.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii