Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire a studenților Facultății de Istorie și Științe Politice cu ambasadorul Republicii Macedoniei de Nord la București

ro

10 May, 2021 14:34 1431 Marime text
  • Studenții de la specializările Istorie, Științe Politice și Relații internaționale au avut ocazia audierii unei analize originale asupra regiunii Balcanilor de Vest.
Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) continuă seria dezbaterilor cu reprezentanții corpului diplomatic astăzi, 10 mai, având loc întâlnirea cu Excelența Sa Gabriel Atanasov, ambasador al Republicii Macedonia de Nord la București, informează prof. univ. dr. Florin Anghel, organizatorul evenimentului.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii au fost abordate teme legate de diplomație, în general, dar mai ales problematica parcursului euro-atlantic al țării sale, relațiile cu vecinii, aderarea la NATO, negocierile pentru integrarea în UE. În acest context, studenții de la specializările Istorie, Științe Politice și Relații internaționale au avut ocazia audierii unei analize originale asupra regiunii Balcanilor de Vest, iar la final, diplomatul macedonean a răspuns întrebărilor și comentariilor celor prezenți.  

„Republica Macedonia de Nord a dat o excepțională lecție de diplomație pe parcursul negocierilor de aderare la NATO, acceptând schimbarea denumirii țării în negocierile îndelungate cu Grecia. În felul acesta, voința de a fi alături de familia euro-atlantică a prevalat chiar asupra identității și memoriei, ceea ce ste un fapt aproape singular în istoria europeană recentă. Totodată, parcursul aderării Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană este un proces amplu și foarte interesant de analizat pentru cei care urmăresc politicile europene. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Excelența Sa domnul Ambasador Gabriel Atanasov s-a aflat în mijlocul studenților și masteranzilor Facultății de Istorie și Științe Politice, împărtășind o experiență unică în procesul de integrare a unei țări în NATO și UE”, a declarat prof. univ. dr. Florin Anghel, organizatorul evenimentului.

Sursă foto: Universitatea „Ovidius” din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii