Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire a ministrului Apărării cu membri ai Congresului SUA. Discuţii despre securitatea în regiunea Mării Negre

ro

22 Aug, 2021 20:11 1254 Marime text
  • ​Au fost evocate atât subiecte privind dialogul strategic în domeniul apărării - cu accent pe riscurile și amenințările la adresa securității în regiunea Mării Negre, cât și direcții de acțiune privind consolidarea cooperării practice la nivel bilateral.
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit duminică, 22 august, la sediul MApN, cu o delegație a Congresului SUA, condusă de senatorul Richard Shelby, președintele Comitetului pentru alocări bugetare din Senatul SUA.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme actuale din domeniul securității şi apărării și aspecte concrete legate de cooperarea cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât şi în context aliat.

Au fost evocate atât subiecte privind dialogul strategic în domeniul apărării - cu accent pe riscurile și amenințările la adresa securității în regiunea Mării Negre, cât și direcții de acțiune privind consolidarea cooperării practice la nivel bilateral.

„Consolidarea Parteneriatului Strategic rămâne un obiectiv major la nivelul apărării, având rol esențial în contextul provocărilor actuale la adresa securității”, a subliniat ministrul Ciucă.


În context, cele două delegații au reliefat nevoia de cooperare pentru creșterea nivelului de instruire al militarilor, prin derularea de exerciții bilaterale și în cadru aliat.


Ministrul apărării naționale a reafirmat că prezenţa militară americană pe teritoriul României reprezintă un real angajament al SUA în asigurarea securităţii şi stabilităţii, reiterându-se importanța consolidării acesteia.

A evocat, de asemenea, proiectele majore de investiții privind consolidarea infrastructurii militare din România.

Sursă foto: www.mapn.ro - Alexandru Badea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii