Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instruiţi în meseria de petrolist A XIX-a ediţie a programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, lansat de KMG International, la final (galerie foto)

ro

01 Oct, 2019 00:00 2198 Marime text
Ieri, într-un cadru festiv, 88 de tineri care au participat la cea de-a XIX-a ediţie a programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019 au primit diplome din partea companiei KMG International, cea care a lansat, prin intermediul companiilor sale membre, acest program. La închiderea oficială a programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, au fost prezenţi Yedil Utekov - directorul general al Rompetrol Rafinare, dar şi mentorii celor 88 de participanţi la  programul „Pregătit pentru carieră“ 2019. Atât mentorii, cât şi cei 88 de participanţi la programul de internship au primit diplome absolvire din partea lui Yedil Utekov - directorul general al Rompetrol Rafinare.
 
Programul de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019 s-a desfăşurat între 1 august şi 30 septembrie, în cinci mari companii ale Grupului: Rompetrol Rafinare, Rominserv, Midia Marine Terminal, Rompetrol Quality Control şi Rompetrol Well Services. 88 de absolvenţi de liceu şi studenţi din ţară au fost selectaţi pentru a-şi dezvolta competenţele profesionale şi tehnice, în scopul de a urma o carieră de succes în industria de petrol & gaze. Din cei 88 de tineri, 56 au urmat programul de internship la Rafinăria Petromidia, 27 - la Rafinăria Vega, iar 5 - la Rompetrol Well Services.
 
În program au intrat 10 studenţi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, 27 de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa, 25 de la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti, 5 de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ din Năvodari, 7 de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa, 10 de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ din Ploieşti, unul de la Universitatea Transilvania din Braşov şi 3 de la Universitatea Maritimă Constanţa.
 

Au fost acordate 50 de burse

 
Tot ieri, au fost anunţaţi şi beneficiarii celor 50 de burse oferite de KMG International, pentru un an universitar complet. Valoarea unei burse este de 100 de dolari pe lună.  În cadrul Programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, elevii şi studenţii au fost instruiţi de către profesionişti ai Grupului din sectoare de activitate precum prelucrarea ţiţeiului şi petrochimia, laborator, întreţinere, planificare, managementul riscului, securitatea ocupaţională şi protecţia mediului. Conţinutul programului a fost conceput astfel încât tinerii să acumuleze cunoştinţe tehnice de specialitate, dar, în acelaşi timp, să dezvolte şi capacitatea de lucru în echipă şi iniţiativă.
 
Competenţele comportamentului au fost evaluate pe parcursul programului, iar cele tehnice - la final. Ediţia programului de internship de anul acesta a avut drept temă „Petromidia 40 de ani“, iar pe durata întregului program, tinerii au avut ocazia să afle povestea rafinăriei şi să cunoască oamenii care au scris-o. 
 
Programele de internship sunt parte a strategiei KMG Internaţional de a investi în resursele umane, nu doar în cadrul companiei, ci şi pentru beneficiul comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. Potrivit KMG International, sprijinit de cele două platforme industriale, Petromidia şi Vega, precum şi de birourile companiei, programul permite transferul de know-how de la profesionişti către cei din generaţie, aflaţi în primele etape ale carierei.
 

Despre KMG International 

 
KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti, cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905, dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite. Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari, în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018. KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil.
 
Prin programul Grupului „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi a sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu“.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii