Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona a așezat Constanța la coada clasamentului din perspectiva vegetației și spațiilor verzi

ro

30 Nov, 2021 00:00 4578 Marime text



⦁  În septembrie anul acesta, Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Municipiului Constanța pentru nerespectarea spațiului verde pe cap de locuitor și întreținerea necorespunzătoare a spațiilor verzi
⦁  Uniunea Europeană cere tuturor orașelor din componență să aibă minimum 26 de mp de spațiu verde pe cap de locuitor. Pentru sănătatea oamenilor și igienizarea aerului
⦁ În Constanța, suntem la jumătatea acestei ținte, cu doar 13 mp/capita
⦁ Din păcate, orașul nostru a intrat și în vizorul Institutului pentru Sănătate Globală din Barcelona care a elaborat recent un clasament nefast al poluării din 1.000 de orașe europene, dar și din perspectiva vegetației și spațiilor verzi
⦁ La vegetație, Constanța (54) Ploiești (55) București (77), Baia Mare (80) și Sibiu (94) stau cel mai rău
⦁ Cel mai rău stau orașele din România la spații verzi, cu trei orașe în top 10 – Ploiești (6), Constanța (7) și Bârlad (9), urmate de București pe 12, Brăila pe 16 sau Arad pe 19

În septembrie anul acesta, Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Municipiului Constanța pentru nerespectarea spațiului verde pe cap de locuitor și întreținerea necorespunzătoare a spațiilor verzi.

Reamintim, Uniunea Europeană cere tuturor orașelor din componență să aibă minimum 26 de mp de spațiu verde pe cap de locuitor. Pentru sănătatea oamenilor și igienizarea aerului.

În Constanța, suntem la jumătatea acestei ținte, cu doar 13 mp/capita.

Din păcate, orașul nostru a intrat și în vizorul Institutului pentru Sănătate Globală din Barcelona care a elaborat recent un clasament nefast al poluării din 1.000 de orașe europene, dar și din perspectiva vegetației și spațiilor verzi.

35 dintre orașele României ocupă locuri între 102 și 609 în acest clasament.

Totodată. România are trei orașe în top ca fiind codașe la spații verzi. Printre ele Constanța, Ploiești și Bârlad, urmate de București, Brăila sau Arad.

În clasamentul poluării cu dioxid de azot Bucureștiul se clasează pe locul 119, urmat de Ploiești pe 368, Timișoara pe 390, Arad pe 440 și Brăila pe 514.

La vegetație, Constanța (54) Ploiești (55) București (77), Baia Mare (80) și Sibiu (94) stau cel mai rău, iar Piatra Neamț (536), Focșani (557) Suceava (632), Râmnicu Vâlcea (725) și Alba Iulia (751) stau cel mai bine.

Cel mai rău stau orașele din România la spații verzi, cu trei orașe în top 10 – Ploiești (6), Constanța (7) și Bârlad (9), urmate de București pe 12, Brăila pe 16 sau Arad pe 19. Cel mai bine stau Suceava pe 563, Târgu Jiu pe 564, Alba Iulia pe 680 și Râmnicu Vâlcea pe 779. Și în cazul acestui clasament sunt zeci și sute de decese care ar putea fi evitate anual – 272 în cazul Capitalei, zeci în cazul orașelor mai mici.

Studiul integral poate fi consultat aici: www.isglobalranking.org


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

De ce a fost amendată Primăria Constanța de Garda de Mediu și cum vrea să scape de sancțiune

Ce spun reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța despre amenda primită de la Garda de Mediu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii