Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța Sancțiuni contravenționale, în urma controalelor dintr-o campanie națională

ro

06 Jul, 2020 16:37 1765 Marime text

• Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța desfășoară Campania în  perioada 26 iunie - 1 septembrie 2020
 
Conform programului cadru de acțiuni, aprobat de Inspecția Muncii pentru anul 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța desfășoară în  perioada 26 iunie - 1 septembrie 2020 „Campania Națională privind identificarea și combaterea  cazurilor de muncă  nedeclarată și verificarea respectării  prevederilor legale  în domeniul securității și sănătății în muncă  în unități care desfășoară activitate pe Litoralul Mării Negre”.

In perioada 26 iunie - 3 iulie, inspectorii de muncă din cadrul  Serviciului  Control Relaţii de Muncă, în cadrul Campaniei Litoralul Mării Negre, au verificat 57 angajatori, au aplicat un număr de 6 amenzi contravenționale în valoare de 221.500 si au depistat 11 persoane fără forme legale de angajare.

Acțiunile de control s-au desfășurat și în colaborare cu  reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului  de Poliție al Județului Constanța, Serviciul Ordine publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul pentru Imigrări.

In perioada 2-30 iunie   au mai fost verificați un  numar de 312  agenti economici, la care s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 533.500 lei.

Au fost  dispuse 336 de măsuri cu termen  de remediere pentru neconformitățile constatate și au fost identificate  20 de persoane care prestau muncă nedeclarată, pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 400.000 lei.

        Alte deficiențe depistate :              
  • Neplata salariului la data negociată în contractul de muncă;
  • Neevidențierea orelor de muncă prestate de salariați.
  • Incălcarea prevederilor legale privind munca suplimentara  și în sărbători legale;
 
Referitor la activitatea de control privind securitatea și sănătatea în muncă în luna iunie 2020  inspectorii de munca au efectuat 252 controale, în urma carora s-au constatat 466 de neconformități, motiv pentru care s-au dispus 466 măsuri de remediere.

S-au aplicat 466 de sanctiuni - 451 avertismente si 15 amenzi contraventionale in  valoare totala de 59 500lei.

Controalele au fost efectuate în baza graficelor lunare de control aprobate de conducerea ITM Constanta.

In cursul lunii iunie 2020, in cadrul Campaniei nationale de supravegherea pietei produselor industriale din domeniul de competenta al Inspectiei Muncii, conform programului sectorial pentru anul 2020 coordonat de catre Comisia Europeana, s-au verificat 8 societati comerciale , controalele realizandu-se la importatori, distribuitori si comercianti pentru un numar de 20 de produse reglementate de directivele din domeniul de ompetenta al Inspectiei Muncii, folosindu-se check-listuri si tematici pentru fiecare directiva in parte.

Inspectorii de muncă au verificat și modul în care agenții economici respectă obligațiile prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea pandemiei de COVID -19.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii