Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspecția de Prevenire din cadrul ISU ”Dobrogea” Constanța, acţiuni de control la spitalele din întreg judeţul

ro

15 Nov, 2020 11:35 1644 Marime text
  • Vor fi verificate mai multe aspecte, inclusiv pe partea de instructaj in domeniul situațiilor de urgenta, precum și procedurile de evacuare.

În săptămâna 15-29 noiembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al județului Constanța va desfăşura acţiuni de control la spitalele din întreg judeţul.

Vor fi verificate următoarele aspecte: funcționalitatea instalației de semnalizare/avertizare in caz de incendiu; hidranți interiori/exteriori; instalațiile electrice; partea de evacuare in caz de incendiu (cai de evacuare, iluminat cai de evacuare in condițiile circuitului epidemiologic). Totodată  cadrele inspectoratului vor verifica partea de instructaj in domeniul situațiilor de urgenta, precum și procedurile de evacuare.

Scopul acestor activități este de a pregăti personalul unităților spitalicești, obiective importante din competența inspectoratului, unde, zilnic, sunt îngrijite sute de persoane și oricând pot apărea diverse situații de urgență, precum și de a preveni evenimente neplăcute.

Acțiunea ISU ”Dobrogea” Constanța vine în contextul în care, sâmbătă seară, la Spitalul Județean Piatra Neamț a avut loc un incendiu puternic, în urma căruia și-au pierdut viața zece persoane infectate cu Covid-19, iar alte șapte oameni, printre care și personal medical, au suferit răni.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii