Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înot de performanţă Mara Constantin, copilul medaliat cu aur, o ia pe urmele lui Răzvan Florea

ro

29 Mar, 2012 02:05 4463 Marime text

Mara.jpgMara Constantin este una dintre speranţele sportului constănţean. În vârstă de 11 ani, Mara păşeşte pe urmele fostului înotător de performanţă Răzvan Florea. Elevă în clasa a V-a la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu" din Constanţa, Mara este legitimată la Clubul Sportiv Farul Constanţa, Secţia Înot.

Recent, tânăra înotătoare a obţinut o nouă distincţie. Ea a participat la Concursul Naţional Poliatlon Copii, organizat la Piteşti în perioada 23 - 25 martie 2012, acolo unde a ocupat: locul I la proba 100 de metri liber, precum şi la proba 50 de metri fluture, locul II la 50 de metri spate şi locul III la probele 50 de metri liber şi la general fete individual 11 ani.

În vara anului trecut, Mara a participat la Campionatul Naţional pentru Copii, 10 ani, desfăşurat la Arad. Ea a câştigat atunci trei medalii: aur la proba 50 de metri liber, bronz la proba 50 de metri fluture şi tot bronz la proba 50 de metri spate.

Mara_1.jpg

Tot în 2011, micuţa a câştigat, la Campionatul Naţional Copii 10 - 11 ani de la Reşiţa, medalia de argint la 50 de metri liber şi medalia de bronz la 50 de metri fluture. Nu în ultimul rând, trebuie amintite şi medaliile pe care Mara a reuşit să le obţină la Cupa TYR Baia Mare, eveniment care a avut loc în perioada 30 aprilie - 1 mai 2011, şi anume: medalie de aur la proba 50 de metri fluture, aur la 50 de metri spate, aur la 50 de metri liber, aur la 100 de metri liber şi tot aur la 100 de metri spate. Aşadar, cinci medalii de aur câştigate în cadrul unei singure competiţii. Mara face înot de performanţă de patru ani, la Palatul Copiilor din Constanţa. La Clubul Sportiv Farul, Mara Constantin este îndrumată de profesorul antrenor Gina Handrea, care l-a pregătit şi pe fostul înotător de performanţă Răzvan Florea, dar şi pe Dragoş Agache. Tânăra înotătoare constănţeancă îi datorează o parte însemnată din realizările sale profesoarei Handrea, fără susţinerea căreia nu ar fi ajuns aici.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii